Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde bir garip araç tartışması… Kim yalan söylüyor?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün belediye yöneticilerinin şahsi araçları ile hizmet vermeye başladıklarını duyurdu. Bu duyuru ile aynı esnada İzmit Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş belediyenin sözleşmesi biten kiralık araçlarının bir depoya çekildiğini, kullanılmadığını, tiyatro oyunu sergilendiğini ifade etti.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

ugurİzmit Belediyesi’nden bir süre önce yapılan açıklamada hizmet araçlarının kira süresinin dolduğunu, yeni araçlar satın alınanan kadar araçsız kalındığı duyurulmuştu. İzmit Belediyesi 30 Eylül itibariyle araçları teslim aldığı belediye garajında araç kiralama firmasına imza karşılığı teslim etti. Firma araçları aradan geçen 5 günde başka bir firmaya kiralayamadığı için garajdan çıkarmadı. Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün belediye yöneticilerinin şahsi araçları ile hizmet vermeye başladıklarını duyurdu. Bu duyuru ile aynı esnada İzmit Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş belediyenin sözleşmesi biten kiralık araçlarının bir depoya çekildiğini, kullanılmadığını, tiyatro oyunu sergilendiğini ifade etti.

İŞLERİ ŞAHSİ ARAÇLARIMIZLA YAPACAĞIZ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili olarak sosyal medya sayfasından şu paylaşımda bulunmuştu: “Belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, koordinatörlerimiz, müdürlerimiz hatta personellerimiz şahsi araçlarını belediye hizmetine sunuyor. Acil müdehale gerektiren durumlar, özellikle ihtiyaç sahibi aileler ile engelli ve yaşlı kişilere sıcak yemek götürme hizmetini, çorba hizmetini, park bahçeler, fen işleri ve zabıta müdürlüğünün acil işleri ile araziye çıkan ekiplerin işlerini şahsi araçlarımızla yapacağız. Hizmet araçlarımızın olmadığı kısa süreli bu krizi bu şekilde çözeceğiz.”

OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

Hürriyet’in basın açıklamasından hemen sonra sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, araçların garajda saklandığını belirterek şunları söyledi: “İzmit’te araç alımıyla ilgili sahte mağduriyet yaratarak, aylardır vatandaşın saf duygularını istismar eden, aldatan Fatma Hanım, istediği tüm yetkileri fazlasıyla aldığı halde bu oyunu oynamaya devam ediyor. Çünkü, oyunun tuttuğunu; üç yıldır yan gelip yattığını, paraları doğrudan teminle eşe-dosta dağıttığını unutturacağını sanıyor. Kendini çok kurnaz sanıyor.

MİLLETİMİZ BU NUMARALARI YEMİYOR

Bugün kameralar karşısına geçip, hiç yüzü kızarmadan ‘AK Parti ve MHP araç satın alma işini geciktirdi. Bu yüzden araçsız kaldık’ diye açıklama yapan Fatma Hanım’ın sakladığı araçları görüntüledik. Hepsi belediyenin kuytu, köşe depolarına park edilmiş bekliyor. Kaldı ki, sözleşme süresi bitse dahi mevcut araçlar mağduriyet yaşanmaması için kullanılmaya devam edilebilir. Bu oyunu oynamaya, tiyatro çevirmeye ne gerek var? Ama dedik ya, mesele araç değil! Mesele, tembelliğin, iş bilmezliğin, belediye kaynaklarının eşe-dosta dağıtıldığının üstünü örtmek, bunları unutturmak. Milletimiz artık bu numaraları yemiyor.”