Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde bugün sadece erkekler çalışacak!

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası ve Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği bugün kadın işçiler ve memurlar izinli sayılacak.

İzmit Belediyesi ile Genel

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası ve Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği bugün kadın işçiler ve memurlar izinli sayılacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediyede görev yapan kadın işçiler ve memurlar bugün çalışmayacak. Benzer bir teklif CHP’li Darıca Belediye Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirilmişti. Ancak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bu teklifi reddettmişti. Bu sebeple bugün Darıca Belediyesi’nde kadın işçiler izin yapamayacak.

YILDA BİR KERE OLUYOR, ÖRNEK OLALIM

Geçtiğimiz günlerde kadın işçilerele bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet diğer belediyelere örnek olmak istediklerini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Kadın işçilerimiz ilk izinlerini yaşayacaklar. İlkleri yapıyor olmak da kıymetli. Bu hepimizin eseri. Hep birlikte, dayanışma ruhuyla her şey mümkün. Yeter ki isteyelim, amacımız iyi olsun. Kadınların yüzünün gülmesi, dayanışma içinde çalışması, her alanda kendini ifade etmesi, özgüvenli ve ayağını sağlam yere basıyor olması çok önemli. İzmit Belediyesi kadın çalışanlarına daha iyi ortamda çalışması için elinden geleni yapıyor. Diğer belediyelere, kamuya ve özel sektöre örnek olsun. Yılda bir kere 8 Mart oluyor.”