Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde gündem: deprem

İzmit Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında depremde hayatını kaybedenler için önce Fatiha okundu ardından da saygı duruşunda bulunuldu.

İzmit Belediyesi Şubat ayı

İzmit Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Bir önceki meclis toplantısı deprem nedeniyle çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelendi. İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca başkanlığında toplanan meclise Cumhur İttifakı meclis üyeleri 15 dakika geç katıldı.

“MORALLERİMİZ ÇOK BOZUK”

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan meclis toplantısında 19 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır depremle ilgili, “99 depreminde grup başkanvekili olarak yine burada bulunuyordum. Bir İzmitli olarak yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyorum. Oradaki can kayıplarımızı, yaralılarımızı, yaşadıklarını düşünmek bile istemiyorum gerçekten. Morallerimiz çok bozuk. Orada çalışan arkadaşlarımıza, enkazların altından yaralıların, cesetlerin çıkarılması konusunda çok ciddi çaba gösteren arkadaşlarımıza Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Diliyorum ki bundan sonra böyle acılı günler, depremler yaşamayalım” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Engin Duymaz, “Türk milleti birbirlerine kenetlenmiştir. Kaybımız da acımız da büyüktür. Devlet, millet el ele vererek üstesinden gelecektir. Toplumun her kesminden yardıma koşan tüm kurul, kuruluş ve vatandaşlarımıza sonsuz minnetlerimi sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından mecliste önce Fatiha okundu, ardından da saygı duruşunda bulunuldu.