Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde işçi kadrolu koordinatör!

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nde işçi kadrosunda yer almasına rağmen koordinatör ve birim sorumlusu yapılan kimselerin olduğunu, bu kimselere kanunsuz yetki verildiğini belirledi.

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nde

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporunda İzmit Belediyesi’nde usulsüz görevlendirilen birim sorumlusu ve koordinatörler de yer aldı. İzmit Belediyesi’nin usulsüz görevlendirmeleri raporda şu ifadelerle anlatıldı: “İzmit Belediyesi’nin teşkilat yapısı incelendiğinde; izin, geçici görev, disiplin cezası veya görevden uzaklaştırma olmaksızın dolu müdür kadrolarına harcama yetkililiğini kullanabilmesi için başka müdürler vekaleten görevlendirilmekte aynı zamanda bu şekilde vekil görevlendirilen müdürlüklere işçi kadrosunda istihdam edilen personel, belediye başkanının oluruyla ‘birim sorumlusu’ olarak görevlendirilmektedir.

BELEDİYE BAŞKANI OLURUYLA

Belediye başkanı oluruyla; mevzuatta yeri olmayan ancak uygulamada hiyerarşik olarak belediye başkan yardımcısı ile aynı konuma denk gelen ‘Koordinatör’ unvanıyla kadrosu işçi olan personel görevlendirilmiş ve birim müdürlerinin bu koordinatörlerin bilgisi dahilinde çalışacağı talimatı verilmiştir. Mevzuatta öngörülmeyen kadroların ihdas edilmiş gibi davranılarak iş ve işlemlerin kararlarını işçilere aldırtarak imzaların memurlar tarafından atılması, işçilerin memurların amiri olacak şekilde hiyerarşik yapıyı bozan bu uygulamalar yukarda yer verilen mevzuat hükümlerine açıkça aykırıdır.

MEVZUATA UYGUN HALE GETİRİLMELİ

Belediyenin; yetki ve sorumluluğun birbirinden ayrılacak şekilde yukarıda açıklanan mevzuat hükümlerine aykırı olacak şekilde teşkilatlanması; kurumsallaşmayı engellediği gibi kurum içinde mali kontrolü zayıflatıp riskleri çoğaltacağı, personelin kariyer planlarını ertelemesi ya da bırakması suretiyle personelin motivasyonunda ve veriminde düşüşe sebep olacağı bunun da kurumun kaliteli çıktı üretebilmesi için gerek duyduğu kaliteli insan kaynağını yitirmesine sebebiyet vereceğinden yukarda bahsedilen hatalı uygulamaların mevzuata uygun hale getirilmesi gerekmektedir.”