Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde promosyon sevinci

İzmit Belediyesi çalışanlarına ait maaş ve diğer ödemelerini kapsayan maaş promosyon ihalesini kazanan Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile imzalar atıldı. 2021’deki toplu sözleşmeyle yüzde 98’e varan maaş zammı alan belediye personeli, 2022’ye de 5 bin 460 TL promosyon ödemesiyle merhaba diyecek

İzmit Belediyesi çalışanlarına ait

İzmit Belediyesi çalışanlarına ait maaş ve diğer ödemelerini kapsayan maaş promosyon ihalesinin ardından, imzalar bugün Yunus Emre Kültür Merkezi’nde atıldı. 5 Kasım 2021 tarihinde yapılan 8 bankanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile anlaşmaya varılmıştı. Bugün yapılan İmza törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şube Müdürü Yücel Kurtkan, SARBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Sarıca, Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şube yöneticileri Nadiye Ürgün, Bayram Haliç, Erdem Polat Ekinci, SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer, BEKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akın, İzmit Belediyesi başkan yardımcıları, koordinatörleri, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

HÜRRİYET: BÜTÜN MÜCADELEMİZ EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK

Programda konuşan işçi dostu İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün belediyemiz adına, belediyemizin kurumsal kimliğinin güçlenmesi adına mutlu ve gururluyuz. Çünkü her şeyden önce bütün çalışanlarımızın eşit yararlanabileceği önemli bir uygulamaya ekibimizle birlikte imza atmaktan dolayı mutluyuz. Bütün duruşumuz ve mücadelemiz çalışanlarımız arasında eşitliği sağlamak. Böylesi ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde bu promosyon tüm çalışanlarımıza kara kış fonu gibi bir can suyu olacak. İşçi memur herkes eşit faydalanacak.

50 TUR 3 BUÇUK SAAT SÜREN İHALE GERÇEKLEŞTİRDİK

Önemli bir ihale gerçekleştirildi. 31.12.2021’de bitecek olan promosyon ihalemiz 2022-2024 yılları için 3 yıllığına 5 Kasım 2021 tarihinde yapıldı. O dönemde yapıldığında 1646 personelimizi kapsayacak olan ihalede İzmit sınırları içerisinde yer alan 21 bankaya maaş promosyon ihalesi dosyası verildi. İhaleye 8 banka katıldı. İhaleye katılan bankalardan ilk tur sonunda 2’nci tura kalan Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile Akbank İzmit Şubesi arasında yaklaşık 50 tur ve 3 buçuk saat süren bir ihale gerçekleştirmiş olduk.

KİŞİ BAŞINA 5 BİN 460 TL

50 tur 3 buçuk saat sonucunda toplam 8 milyon 987 bin ile en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile anlaştık. Bugün de son imzalarımızı atmış olacağız. Alınan bu promosyon miktarı sosyal belediyecilik anlayışımız gereği tüm çalışanlarımıza eşit miktarda ve kişi başına 5 bin 460 TL olarak dağıtılacak. 2018 yılında yapılan maaş promosyon protokolünde dağıtım şu şekildeydi: Belediye çalışanı 408 kişi için kişi başına 2 bin 500 iken belediye şirket personelleri bin 64 kişi için kişi başına bin 390 TL idi.

BÜTÜN EMEKÇİ KARDEŞLERİME HAYIRLI OLSUN

Bütün emekçi kardeşlerimize, bu kentin daha iyi olması için, daha temiz olması için bütün müdürlüklerimizde çalışan tüm memur, sözleşmeli memur, işçi, SARBAŞ ve BEKAŞ’a bağlı çalışan kardeşlerime hayırlı ve uğurlu olsun. Böylesi zor ekonomik koşullarda inşallah sizlere can suyu ve kara kış fonu olur. Bütün idareci arkadaşlarıma böylesi güzel bir promosyon çalışmasına imza attıkları için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIMCI: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, “Bildiğiniz gibi döviz kurunun yükselmesi, geçim standartlarının düşmesi ve her gün bir zamla uyanmamız sebebiyle biz kamu emekçilerinin ve yoksul kesimin geçim zorluğu içinde olduğu bir gerçektir. TÜİK verilerine göre şu anda yoksulluk sınırı 10 bin TL civarında. Açlık sınırı 4 bin TL’yi geçmiş durumda. Kamu işçileri geçinemez durumda. Her gün yeni bir zamla uyanıyoruz. Elektriğe, suya, doğalgaza zam geliyor. Şu anda en düşük kamu emekçisi maaşı 4 bin 800 TL ile 5 bin 100 TL arasında. Böylesine ekonomik krizin yaşandığı, yoksulluğun uçurum haline geldiği bir dönemde sayın başkanımız Fatma Hanım’ın öncülüğünde yapılan bu çalışma çok değerli. Fatma başkanımıza verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

EŞİTSİZLİĞE KARŞIYIZ

Biz daha önce birçok belediyede kademeli promosyon verildiğine şahit olduk. Belediye yönetimine, başkan yardımcılarına, müdürlere daha fazla ayrılır, biz üretimde bulunan emekçilere de ne yazık ki daha az bir pay verilirdi. Bütün gücümüzle buna karşıyız. Ama bugün burada tüm kamu işçilerine eşit ve demokratik şekilde dağıtılacak. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu ayın sonunda bizim toplu iş sözleşmemizin süresi de bitiyor. TÜM BEL-SEN olarak belediye ile toplu iş sözleşmesi imzalayacağız. Bu güzel çalışmasını, iyi niyetini ve demokratik tavrını toplu sözleşmede bize de göstereceğine olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK: BUGÜN MUTLU BİR GÜN

Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ise konuşmasında, “İzmit Belediyesi 2019 yılında başkanımız göreve geldikten sonra kurumsal prestij kimliğini her geçen gün arttırmaktadır. Bu durum bizim işçi arkadaşlarımızın çalışmalarına da yansıyor, aile ortamımızın sıcaklığına da yansıyor. Ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen, yoksulluk her gün artmasına rağmen, alım gücünün her gün düşmesine rağmen bu protokole ve bu ihaleye kararlı bir şekilde gelen bankamıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün mutlu bir gün. Bu güzel birlikteliği bizlere yaşatan İzmit Belediye Başkanımıza, tüm yöneticilerine ve İzmit’in daha güzel olması adına bütün enerjisini İzmit sokaklarına aktaran temizlik işçilerimize, park bahçeler işçilerimize, fen işleri işçilerimize, belediyede vatandaşa güler yüzüyle her gün hizmet veren tüm işçi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” tüm çalışanlarımıza ifadelerini kullandı.