Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde protokol tartışması

İzmit Belediye Meclisi’nde Türk Kadınlar Birliği ve Atlantis Yapım ile Emzirme ve Bebek Kabinleri ile protokol yapılması ve ilçe genelinde bebek kabinleri konulmasıyla ilgili gündem maddesi tartışmalara sahne oldu.

İzmit Belediye Meclisi'nde Türk

Uğur Ençİzmit Belediye Meclisi’nde Türk Kadınlar Birliği ve Atlantis Yapım ile Emzirme ve Bebek Kabinleri ile protokol yapılması ve ilçe genelinde bebek kabinleri konulmasıyla ilgili gündem maddesi tartışmalara sahne oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “İki maddede muhalefet şerhi gördük. Bu muhalefet şerhlerinin konuların içeriğiyle alakalı değil farklı şeyle olduğu yazıyor. Hem oy birliği olmasına rağmen muhalefet şerhi var. Biz 4 yıldan bu yana maalesef 75’nci madde ile ilgili olayı bir türlü aşamadık belediyede. Cevap bekliyorduk. Zaten belediyelerde yazan sürelerde tamamlanmıyor. 75’inci madde ile ilgili kurumlar vergisi mükelleflerinin buna dahil olamayacağı hakkında yazısı gelmiş değil” dedi.

GEÇMİŞE DÖNÜK İMZALI TARİH

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “Ne yazık ki arkadaşlarımız bu süre zarfında toplanmıyor. Görevlerini suistimal ediyorlar” ifadelerinde bulundu. Açıklamalarına devam eden Tutuş “Hala bir protokol görmüş değiliz. El kaldıracak arkadaşların sorumluluk altına girmelerini istemiyoruz. Bu protokol doğru değil o yüzden söylüyoruz” dedi. Hürriyet ise konuyla ilgili olarak, “3 yıldır bütün komisyon kararları son dakikaya kalıyor. Neden komisyon son anda toplanılıyor, gündeme komisyon raporu koyuyoruz rapor ortada yok. Özellikle plan bütçeden zamanında gelmiyor. 20 dakika vardı halen karar yoktu ortada. Geçmişe dönük imzalı tarihli atıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.

VERİRİM PARAYI YAPTIRIRIM

Hürriyet ayrıca Ak Parti Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü’ye, “Siz daha önce vakıflara vs. verdiğinizde elinizde protokol mü vardı? Tamam hayır değil. Altı üstü bebek kabini. Veririm parayı yaptırırım ne var” dedi. Ünlü, “Kavga edemeyince başka şeylere yöneltiyorsunuz” şeklinde cevap verirken Tutuş, “İşinizi öğrenin, işinizi yapın” dedi.