Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde sürgün iddiası!

Hizmet İş Sendikası Başkanı İdris Ersoy bir dernek başkanı ve fen işleri müdürlüğü sorumlusu olan İsmail Ay’ın İzmit Belediyesi’nde sürgün edildiğini öne sürdü. 

Hizmet İş Sendikası Başkanı

Hizmet İş Sendikası Başkanı İdris Ersoy bir dernek başkanı ve fen işleri müdürlüğü sorumlusu olan İsmail Ay’ın İzmit Belediyesi’nde sürgün edildiğini öne sürdü. Ersoy’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İzmit Belediyesi kadrolu çalışanı üyemiz İsmail Ay, fen işleri müdürlüğünde depo görevlisi olarak çalışırken, İzmit Belediyesi Bekaş A.Ş’de çalışan işçiler sözleşme sonrası maaşlarının açıklanan ücretin altında kalması üzerine işveren ve sendikaya tepki göstermiş, bazı basın kuruluşlarında ismi karalanan bir işçinin bordrosunun servis edilmesinden sorumlu tutularak hakkında işlem yapılmış, önce 1 aylık maaş kesilmiş, ardından temizlik işleri çöp toplama işine sürgün edilmiştir.

NİYE RAHATSIZ OLDUNUZ?

Üyemiz kendisin basına bordro servis edilmesi ile hiçbir alakasının olmadığını söylemesine rağmen, gerekirse basın kuruluşlarıyla yüzleşme isteğine aldırış edilmeden hiç bir belediyede bugüne kadar rastlanmayan 1 aylık ücret kesintisi ve sürgünle tabii tutulmuştur. Kendilerine demokrat diyen, yıllarca kürsüsünden iktidara diktatörlük suçlamasında bulunan zevatın, imkan ellerine geçince Hitler’in Almanya’sına bile rahmet okutan uygulamaları nasıl yaptıklarına 2 yıl boyunca şahit olduk. Buradan ve sözde sendika yetkilerine soruyorum, Dünyanın neresinde ismi belli olmayan bir işçinin bordrosunun basında yayınlanması suç olmuştur. Bundan niye rahatsız oldunuz, yoksa asıl rahatsızlığınız en düşük işçi maaşı 4200 TL olacak demenize rağmen işçiler bordoları eline alıp 3600 TL ücreti görünce size tepki göstermesi ve bu olayın basına yansıması mı?

DÜZMECE RAPORLA CEZA VERİYORSUNUZ

Sizin yönettiğiniz belediyenin çıkardığı bordronun basına yansıması niye kurumun itibarını ve imajını sarssın, asıl yalan söylediğiniz için sizin ve yandaş sendikanızın işçiler nezdinde itibarı ve imajı sarsılması sizi rahatsız etmiş ve suçsuz bir işçiye sözde düzmece teftiş kurulu raporları ile İstiklal mahkemelerini aratmayan böylesi uygulamalarla haksız cezalar veriyorsunuz.”