Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde yetki ne oldu?

İzmit Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’nda olan yetki, Genel-İş Sendikası’na verilecek. Çalışma Bakanlığı’nın süreci neden geciktirdiğini Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük anlattı.

İzmit Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’nda

SEBO min 5Genel İş Sendikası, İzmit Belediyesi’ni CHP kazandıktan sonra üye sayısını arttırmış ve Hizmet-İş’e üye olanlar Genel-İş Sendikası’na üye olmuştu. Hizmet-İş Sendikası’nın yetkili olduğu belediyede kadrolu ve şirket işçileri arasında yapılan örgütlenmede Genel-İş Sendikası şirketlerde yetkinin ilk aşamasını kazandı. Çalışma Bakanlığı’ndan sendikalara gelen tespitte, Genel-İş Sendikası’nın Bekaş’ta üye çoğunluğuna sahip olduğu belirtildi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA BAŞVURU YAPILMIŞTI

Genel-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunu yaptı. Yetki süreciyle alakalı bir gecikme yaşandı. Süreci Bağımsız Kocaeli’ye değerlendiren DİSK Bölge Temsilcisi, Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, yaşanan gecikmenin nedenini anlattı.

PANDEMİ VE MÜDÜRLÜK DEĞİŞİMİ

Küçük, “İzmit Belediyesi’nde şirketlerde yetkiyi bekliyoruz. Bir hafta içerisinde yetkiyi bekliyoruz. Pandemi sürecinde yetkilerin verilmesi gecikti. Müracaatımızı yaptık. Bakanlık kendi içerisinde bir de müdürlük değişimi yaptı. Hem pandemi hem de müdürlük değişimi nedeniyle gecikme oldu. Kısa sürede neticelenmesini bekliyoruz” dedi.