Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 250 milyon!

İzmit Belediyesi’nin 2023 yılı gelir-gider bütçesi 1 milyar 250 milyon TL olarak oy birliğiyle onaylandı.

İzmit Belediyesi’nin 2023 yılı

Özgun imzaİzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 21 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca başkanlığında toplandı. MHP Meclis Üyesi Engin Duymaz, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın sözlerini mecliste kınadı.

“BELEDİYE BAŞKANI YOK”

Hayrettin UnluAK Parti Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü eleştirilerde bulundu. Ünlü, “2023 yılının bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında maalesef belediye başkanı yok. Bütçe görüşmelerine katılmayan belediye başkanı hangi görüşmelere katılacak merak ediyoruz. 2023 yılı gelir-gider bütçesi 1 milyar 250 milyon olarak komisyona geldi. Komisyonda oy birliğiyle kabul edildi. Kocaeli’nin bazı ilçelerinde CHP’li meclis üyelerinin bütçelerin çoğuna şerh koyuyor. Hatta ek bütçelere bile şerh koyuyor.

PERSONEL SAYISI BELLİ DEĞİL

Belediyenin borçları 2019’dan itibaren arttı. Başkan ‘Sizin borcunuzu ödemekten belimiz büküldü’ demiş. Her sene artmış. Şu anda 10’uncu ay itibariyle belediyenin borcu 420 milyon. Göreve geldiğinden beri borç iki katına çıkmış. Vadi Kent satıp borç ödediniz. Ankara’dan gelen paranın azaldığını söylemişler. ‘Hükümet CHP’li belediyelere para göndermiyor’ demişler. Geldiklerinden bugüne kamu gelirinden 10 katı civarında artış olmuş. En önemlilerinden bir tanesi de personel giderlerinin en çok yer kapladığını gördük. Bu belediyede kaç tane personel çalışıyor, plan ve bütçe komisyonu olarak net bir cevap alamadık. Bize gelen 1676 kişi. Performans programında 1803 kişi görünüyor yanlışlık olmasın dedik. Evet dediler yanlışlık varmış; bu listede de 1883 görünüyor. Bu belediyeye ortalama 500 civarında çalışan artmış. 1444 kişi çalışıyordu siz göreve geldiğinizde. Sosyal belediyecilikten bahsediyor ya, sosyal desteklere ayırdığı bütçe sadece yüzde 2. 1 seneniz kaldı.

BU SİZİN SON BÜTÇENİZ

Bu sizin son bütçeniz. Her sene burada oy birliğiyle bütçeye ‘evet’ diyoruz. AK Parti, MHP Cumhur İttifakı olarak ‘evet’ diyoruz. Bir belediye başaknının bütçesi istediği şekilde onaylanmışsa başka mazerete gerek yoktur diyoruz. Algıyı, mazereti bırakın. 1 milyar 250 milyon TL’lik bütçe ile halka hizmet edin. 1 seneniz var, ne olur algı ve mazereti bırakın, hizmete bakın.”