Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nin araç kredisine Cumhur İttifakı’ndan onay!

İzmit Belediyesi’nin araç satın almak için kredi talebine Cumhur İttifakı bu kez onay verdi. İzmit’te araç satın alma kaosu bugün son buldu.

İzmit Belediyesi'nin araç satın

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi’nde defalarca gündeme gelen 200 adet hizmet aracı için kredi konusu Cumhur İttifakı meclis üyelerinin çekimser oy kullanması nedeniyle geçerken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kredi alınması için çalışmalara başladı. 46 milyonluk kısım için sürecin başladığını duyuran Hürriyet, söz konusu kredinin 7 buçuk milyonluk kısmını İller Bankası’ndan 38 milyon 630 bin TL’lik kısmını ise TEB’den aldığını duyurdu. 46 milyon TL’ye 59 aracın üretim bandına girdiğini belirten Hürriyet 125 milyon TL’lik kredilik kısmı Bakanlığın ‘nitelikli çoğunluk oluşmadığı’ gerekçesiyle söz konusu meclis kararını reddettiğini duyurdu.

CUMHUR İTTİFAKI ONAY VERDİ

Bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda Hürriyet, geriye kalan 141 araç için kredi talebinde bulundu. Bugün düzenlenen mecliste Cumhur İttifakı meclis üyeleri ‘evet’ dedi. Mecliste söz konusu madde, oy birliğiyle geçmiş oldu.

Kalan 79 milyon TL’lik kredi bütçeye endeksli olarak 115 milyon TL’ye çıkarıldı.