Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nin araçlarına haciz geldi!

Ak Parti’den İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen, Sekapark’ın meşhur mimarı Talha Kös bugün sosyal medya sitesi Facebook üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Kös İzmit Belediyesi’nin bugüne kadar ödemediği 300 milyon liralık borç nedeniyle hacizlik olduğunu ifade etti.

Ak Parti'den İzmit Belediye

Ak Parti’den İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen, Sekapark’ın meşhur mimarı Talha Kös bugün sosyal medya sitesi Facebook üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye genelinde borçlu belediyelerin taşınmaz ve araçlarına haciz koyduğunu ifade eden Talha Kös İzmit Belediyesi’nin bugüne kadar ödemediği 300 milyon liralık borç nedeniyle hacizlik olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE GENELİNDE…

Talha Kös’ün konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “SGK Çalışanların sigorta prim borcunu ödemeyen belediyelerin taşınmazlarına Türkiye genelinde, (hangi partiye ait olduğuna bakmaksızın) haciz koydu.Belediye ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilerin tamamını çalışmaya dahil eden SGK kurum tapu işlemlerini de dondurdu. Bu bilgiyi niye verdiğime gelecek olursak; Bir İzmitli olarak , bu anlattığım tabloda, İzmit Belediyesi’nin ortaya koymuş olduğu vahim tablonun karşıma çıktığını üzülerek açıklıyorum.
Maalesef İzmit Belediyesi Cumhur İttifakı grubunun yıllardır süren , belediyenin mali disiplinine dair uyarılarını göz ardı etmiş olmasının ağır faturasını yine İzmitlilere ödetmeye mahkum etmiştir.

MAĞDUR EDEBİYATI

Bugün itibariyle, İzmit Belediyesi ve bağlı şirketleri yaklaşık 300 Milyon borcunu bugüne kadar hiç ödemediği için, araçlarına haciz konmuştur. Belediyenin kamuya olan bu borcu vergiler hariçtir
Belediyecilik ve belediye yönetiminin CHP’li İzmit belediyesinin ortaya koymuş olduğu popülist politikalarla yönetilemeyeceğini maalesef ağır bir bedelle bir kez daha müşahede ediyoruz. Değerli hemşerilerime aktardığım, SGK’nın uyguladığı bu müeyyidenin, Türkiye çlçeğinde tüm belediyelerde , partisine bakılmaksızın uygulandığının özellikle altını çiziyorum. Dolayısıyla hiç kimse mağdur edebiyatıyla bu konuyu başka yerlere çekme lüksüne sahip değildir. Bu üzüntü verici tablonun ortadan kalkmasının yegane çözümü Cumhur İttifakımızın İzmit belediyesinde ihdas edeceği ehil ve liyakatli kadroların gelmesiyle mümkün olacaktır. İzmit’in geleceğe umutla baktığı bir vizyona kavuşması için geri sayım başlamıştır.”