Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nin sitesi “hacklendi”

İzmit Belediyesi’nin etkinliklerini duyurmak için kurulan www.gulumseizmit.com.tr internet sitesi siber saldırıya uğradı!

İzmit Belediyesi'nin etkinliklerini duyurmak

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Kamuoyunda oluşabilen yanlış bilgilendirme, yönlendirme ve olumsuz algı operasyonlarına karşı, halkı bilgilendirmek ve İzmit Belediyesi etkinliklerini duyurmak için kurulan www.gulumseizmit.com.tr siber saldırıya maruz kalmıştır.

Gece saatlerinde meydana gelen saldırı sonucu siteye erişim engellenmiştir. Bu olay, sitemizin güvenliğini geçici olarak tehdit etmiş ve kamuoyunu bilgilendirme çabalarımıza engel oluşturmuştur.”

‘YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ OLMASI KAFA KARIŞTIRICI’

“Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaştığı, seçimlere günler kala yaşanan olay kafalarda soru işaretleri de bırakmıştır. Zira kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde bilgi verilmesi demokrasinin temel taşlarından biridir ve bu tür saldırılar, bu temel ilkelere zarar vermektedir.

Teknik ekiplerin, saldırının etkilerini en aza indirgeyip, sitenin güvenliğini tekrar sağlamak için çalışıyorlar. Bu tür saldırıların sorumlularının tespit edilerek gerekli yasal işlemlerin yapılacağını da bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla.”