Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Cedit Kentsel Dönüşümü (TOKİ Konutları) ihalesi ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugün Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin  1105 konutluk inşaat ihalesi gerçekleştirilecekti. Ancak ihale bilinmeyen bir sebeple 2 ay ertelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Yapımı büyük olay haline gelen İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşümü yıllar önce Ak Partili İzmit Belediyesi tarafından ortaya atılmıştı. Ak Partili İzmit Belediyesi tarafından yıllarca sürüncemede bırakılan ve hiçbir adım atılamayan Cedit Kentsel Dönüşümü ile ilgili olarak İzmit Belediyesi’nin CHP’li yeni yönetimi değerlendirmeler sonucunda ilçe belediyesinin böyle bir yükü taşıyamayacağına karar verdi ve işi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de aracı olmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretti. Ancak rüzgar bir anda değişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bakanlıkla birlikte işi üstlendi. Bir anda “CHP’nin yapamadığı işi Ak Partili büyükşehir yapıyor” algısı yaratılmaya başlandı.

İLK YIKIM YAPILMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cedit Mahallesi’nde büyük bir risk alarak vatandaşalara görüşmeye başladı. Vatandaşlarla masaya oturan ve kentsel dönüşüm işinin en zor kısmında ön planda olmaya çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kimi hak sahipleri ile anlaştı. bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında uzlaşma görüşmelerinin başladığı Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için ilk yıkım gerçekleştirildi. Cedit Mahallesi, Eski Hastane Sokak No: 79 4159 ada 12 nolu parselde bulunan 2 katlı bina alınan güvenlik önlemlerinin ardından ekipler tarafından yıkıldı.

2 AY ERTELENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugün Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin  1105 konutluk inşaat ihalesi gerçekleştirilecekti. Ancak ihale bilinmeyen bir sebeple 2 ay ertelendi. TOKİ tarafından yarın saat 10.30’da Ankara’da yapılması planlanan ihale 5 Ağustos’a ertelendi. 1105 konut, 6 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin, projelerin yetişmemesi nedeniyle ertelendiği belirtildi.