Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Cedit Kentsel Dönüşümü’nde mahallenin yarısıyla anlaşıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Cedit Kentsel Dönüşümü çalışmaları kapsamında hak sahibi vatandaşların yarısıyla anlaşma sağladı. Belediyenin hedefi yüzde 90 üzerinde bir uzlaşı sağlamak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit

Ugur ENC min e1623645972212Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları birkaç sene önce başladı. Ak Partili İzmit Belediyesi doğru bir proje ortaya koyamadı, hak sahipleriyle sık sık tartıştı. 31 Mart 2019 seçimleri sonrasında göreve gelen CHP’li İzmit Belediyesi yönetimi projenin hatalı olduğunu ve İzmit Belediyesi’nin altından kalkamayacağını ifade ederek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın aracılığı ile işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretti.

CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cedit Kentsel Dönüşümü kapsamında konutları inşa edecekti ancak en büyük yükü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sırtladı. Belediye hak sahibi vatandaşlarla irtibat kurma ve kentsel dönüşüm kapsamında uzlaşma işini üstlendi. 22 Mart’ta 1.479 hak sahibi ile görüşmelere başlayan belediye aradan geçen 3 ayda hak sahiplerinin yüzde 50’si ile anlaşma sağladı. Bugüne kadar belediye tarafından vatandaşlara yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR YÜZDE 90 ANLAŞMA HEDEFLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cedit Mahallesi’ndeki hedefi vatandaşların en az yüzde 90’ı ile anlaşma sağlamak. Proje kapsamında Cedit Mahallesi’nde 1.105 konut inşa edilecek. Daha önceki projede 1+1 daireler de bulunuyordu. Projeyi bakanlık devraldıktan sonra bu daireler projeden çıkarıldı. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak inşa edileceği öğrenildi. Proje kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 100 milyon TL’lik bir harcama yapılması bekleniyor.

Cedit Kentsel Dönüşümü randevu linki;

https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/KentselDonusumRandevu/Index