Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit de Sayıştay’ı karşısına almaya hazır!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çukurbağ kazı alanındaki çalışmalar için Sayıştay’ı karşılarına almaya hazır olduklarını söyledi. Benzer bir açıklamayı vatandaşa ekonomik destek anlamında Büyükakın da yapmıştı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın önceki gün düzenlediği basın toplantısında istihdam programlarını tanıtmıştı. Söz konusu toplantıda Büyükakın pandemi sürecinde belediyenin bütün imkanlarını vatandaşa ekonomik destek için kullanabileceklerini, bunun için Sayıştay’ı karşılarına almaya hazır olduklarını ifade etmişti. Benzer bir açıklama kent tarihiyle ilgili olarak bu defa CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’ten geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çukurbağ kazı alanına dair yaptığı açıklamada: “Sayıştay denetiminde bu paraları neden harcadınız deseler bile sorumluluğumuz olmasa bile ciddi masraflar yaptık.” dedi.

YETER Kİ KAZILAR BAŞLASIN…

Çukurbağ kazı alanı, Hoşgörü Kenti İzmit Nikomedya markalaşma süreci ve İzmit Belediyesinin bu alanda gerçekleştirdiği çalışmaların anlatıldığı basın toplantısında konuşan Fatma Kaplan Hürriyet: “Bu zenginliğim altını çize çize vurgulamak istiyoruz. Biz İzmit Belediyesi olarak kentin tarihi bilinmezliğini kırmak için önemli girişimlerde bulunuyoruz. Bunun için çok fazla emek harcıyoruz. 2019 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Kültür Turizm Müdürlüğü ile ilgili ciddi görüşmeler gerçekleştirdik. Aylarca fikir toplantıları yaptık. Bu görüşmelerde Çukurbağ kazı alanında yapılacak bilimsel kazı ve arkeopark için sponsor olma talebimizi içeren bir protokol imzaladık. Yeter ki bu kazılar başlasın, buz enginlik ortaya çıksın niyetiyle her türlü sponsorluğu hazırız dedik ve bunu bakanlığa ilettik. Bakanlık tarafından kamulaştırması yapılan ve ÇEKÜL’e ait olan binanın yıkımını gerçekleştirdik. Çok dikkatli bir çalışmaydı. Alanın aydınlatması ve güvenliğini sağladık. Sayıştay denetiminde bu paraları neden harcadınız deseler bile sorumluluğumuz olmasa bile ciddi masraflar yaptık.” ifadelerini kullandı.