Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Durhasan Makineciler Sanayi Sitesi ne zaman kurulacak?

İzmit Durhasan köyünde yemyeşil tarım arazileri üzerine İzmit Durhasan Makineciler Sanayi Sitesi inşa edilecek. Söz konusu site imar planları ve kamulaştırma sonrasında hayata geçecek.

İzmit Durhasan köyünde yemyeşil

Uğur EnçİYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulmak istenen Makineciler Sanayi Sitesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı. Murat Kurum’un cevaplaması için meclise soru önergesi sunan Türkkan, İzmit Durhasan köyünde yemyeşil tarım arazileri üzerine inşa edilecek İzmit Durhasan Makineciler Sanayi Sitesi’nin güncel durumunu öğrenmek istedi. Türkkan’a bakanlıktan yazılı cevap verildi.

izmit durhasan makineciler sanayi sitesiEN UYGUN BÖLGEYMİŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada: “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; İzmit ilçesi içerisinde dağınık ve niteliksiz alanda faaliyet gösteren işletmelerin, bir alanda toplanmasının hem kent ekonomisine hem de mevcut durumda boşaltacakları alanların daha sürdürülebilir ve yaşam kalitesi açısından nitelikli yapıya kavuşmasında büyük ölçüde fayda sağlayacağı, kent toprağının kısıtlı ve arttırılamayan bir öğe olması ile mer’i imar planı fonksiyonları, mevcut yerleşik kullanımlar ve yeni Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı ile birlikte ulaşım bağlantıları bir bütün olarak değerlendirildiğinde en uygun alanın bu bölge (İzmit Durhasan Makineciler Sitesi) olduğu belirtilmiştir.

İZMİT DURHASAN MAKİNECİLER SİTESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILMADI

Söz konusu nazım ve imar planı değişikliklerinin bölgenin gerek konum, ulaşım, arazi yapısı gibi özellikleri itibari ile kent ölçeğindeki ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlendiği ifade edilmiştir. Bacasız sanayi niteliği göstermesi dolayısıyla Durhasan ve Solaklar yerleşik alanını olumsuz anlamda etkilemesinin söz konusu olmadığı ortadadır. İstihdam yaratacak özellikte bir faaliyet olduğu da düşünüldüğünde bölge halkının faydası yönünde önemli olduğu ve bahse konu alanda, Makineciler Sanayi Sitesi amaçlı herhangi bir kamulaştırma yapılmadığı ve istimlak olmadığı öğrenilmiştir. Küçük sanayi ve depolama kullanımlarının faaliyete geçiş süresinin imar uygulamasının tamamlanmasından sonra mülkiyet durumunun hangi hızda ve ne yönde şekilleneceğine bağlı olduğu ve kesin bir süreç verilemediği belirtilmiştir.”

izmit durhasan koyu chplilere toplantı
CHP’li meclis üyeleri İzmit Durhasan Makineciler Sanayi Sitesi ile ilgili köy halkıyla toplantı yapmıştı.

REFERANDUM KARARI ALINDI

Hatırlanacağı üzere İzmit’e bağlı Durhasan Köyü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 600 dönüm tarım alanının sanayi imarına çevrilmesiyle ilgili köylülerin görüşünü alan İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Bulut ve Ünal Özmural ise, “Durhasan Mahallesinin durumuyla ilgili olarak Büyükşehir Meclisinde bir muhalefet şerhimiz var” görüşünde bulunmuştu. Toplantı sonrasında Durhasan sakinlerinin aldığı ortak karar sonrasında referandum yapılması kararı alındı.

CHP ‘HAYIR’ DEMİŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmit Durhasan Makineciler Sanayi Sitesi için imar değişikliği görüşüldü. Komisyondan oy çokluğuyla gelen madde ile ilgili Tanış, “Köylüler burada yapılması ile ilgili tepkileri vardı. Referanduma gittiler. Referandum da yüzde 95’i ‘Biz bunu istemiyoruz’ dedi. Biz de milletin verdiği karara saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. 10 yıldır Durhasan’da yapılması beklenen Makineciler Küçük Sanayi Sitesi için yakında somut adımlar açılacak.

Durhasan'da referandum yapılacak

Durhasan’a vatandaşa rağmen sanayi!