Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Fethiye Caddesi Vakıflar Binası yıkılacak!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ömerağa Mahallesi Hafız Şerif Sokak üzerinde yer alan İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait bina uzun yıllardır yeniden inşa edilmeyi bekliyordu. İzmit Fethiye Caddesi Vakıflar Binası sonunda yıkılacak

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Ömerağa
ugur

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ömerağa Mahallesi Hafız Şerif Sokak üzerinde yer alan İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait bina uzun yıllardır yeniden inşa edilmeyi bekliyordu. Söz konusu bina inşaatı için çeşitli zamanlarda ihaleye çıkıldı ancak farklı gerekçelerle yıkım ve yeniden inşa çalışmaları başlamadı. Bölgeye 100 metre mesafede yer alan yine Vakıflar’a ait binanın yenilenme çalışmalarının neredeyse tamamlanacak olması bölge için umut oldu. İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Hafız Şerif Sokak’taki bina için yeni bir yenileme ihalesine çıkma kararı aldı.

İNŞAATIN MALİYETİ 20.5 MİLYON LİRA

Müdürlük söz konusu bina için 29 Eylül 2023 tarihinde saat 11.00’de ihaleye çıkacak. 483 metrekare arsada yer alan bina ihale sonrasında komple yıkılacak. Bu arsada 2 bin 921 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni bir bina inşa edilecek. İhaleyi kazanan firma söz konusu yeni binayı 21 yıl süreyle işletecek, mülkleri kiraya verebilecek. İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’nün bina inşa maliyeti olarak ön gördüğü rakam 20 milyon 570 bin 78 lira.

İZMİT BELEDİYESİ İLE GERGİNLİK

Hatırlanacağı üzere Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği köşede yer alan Vakıf İşhanı bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda yıkılmış, yerine yeni İşhanı inşaatına başlanmıştı.Vakıf İşhanı eski binasının yıkımı da, yerine yeni binanın inşaatına başlanması da, inşaatı üstlenen şirket ile İzmit Belediyesi’nin karşı karşıya gelmesine neden olmuştu. Yeni bina inşaatının benzer bir sorun yaşatması beklenmiyor. Bir önceki bina Fethiye Caddesi’nde ağır araçların erişemediği alanda yer alırken yeni bina ise asfalt yola köşesi bulunan bir mevkide yer alıyor.