Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Fuarı Akvaryum ihale tarihi değişti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın mart ayında müjdesini verdiği yeni fuar alanına yapılacak olan akvaryum ve teraryum binasının ihale tarihi değiştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Fuar’ı, geçtiğimiz yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ” İzmit Millet Bahçesi” olarak yeniden hayata geçirilecekti. Ancak Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 300 milyonluk masrafı göze alarak bölgeyle ilgili yeni bir proje geliştirmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da mart ayında yaptığı 3 yıl değerlendirme toplantısında müjdesini vermişti. Kocaeli’nin yeni fuar alanı için için bir büyük adım daha atılıyor.

BÜYÜKAKIN DUYURMUŞTU

Büyükşehir Belediyesi, Büyükakın’ın “Kocaeli Fuar Alanı ve içinde akvaryumun da olduğu alan. Bunun da ihale aşamasında hazırlıklar tamamlanıyor. Projelerini teslim aldık. Fuar alanımız bizim geleneksel fuar alanımız gibi biliyorsunuz. Yaklaşık 276 bin metrekare alanda 6 adet çok amaçlı salon, 3 bin 850 metrekarelik kapalı alanda bir akvaryum, ekovaryum olacak” ifadeleriyle duyurduğu yeni fuar alanı için ihaleye çıkıyor.

450 GÜN SÜRECEK

Büyükşehir’den verilen ilana göre, 3 bin 900 metrekare akvaryum ve teraryum binası yapılacak. Farklı büyüklüklerde en az 35 adet akvaryum, 25 adet teraryum ve 20 metre uzunluğunda bir tünel akvaryum barındıran projenin, teslim tarihinden itibaren 450 günde bitmesi bekleniyor. Kurulacak sistemlerin, canlıların doğasını etkilemeyecek sistemler olacağı şartıyla hayata geçirilecek olan projenin ihalesinin 18 Mayıs 2022 saat 16.00’da yapılması planlanıyordu ancak daha sonra bu tarih değiştirldi. Büyükşehir’den verilen ilana göre, akvaryum ve teraryum binası için yeni ihale tarihi 27 Mayıs Cuma günü olarak saat 15:00 olarak belirlendi. Söz konusu ihale Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.