Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Halkevi binası ile ilgili yeni gelişme!

İzmit’in değerlerinden birisi olan Halkevi binasının restorasyonu için Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi başvuruda bulundu. Başvurunun ardından Kocaeli Valiliği’nde görüşme gerçekleştirdi. Olumlu geçtiği belirtilen görüşme ile ilgili Mimarlar Odası’nın bu hafta açıklama yapması bekleniyor.

İzmit’in değerlerinden birisi olan

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit’in değerlerinden biri olan Halkevi binası için Kocaeli Valiliği tarafından dört kez restorasyon ve güçlendirme çalışması ihalesi düzenlemiş ancak ihale bir türlü sonuçlanmadı. Halkevi binası belirsizliğini korurken Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Halkevi binasına talip olduklarını duyurdu. Şube Başkanı Alper Dülger, “Eğer restorasyonu yapamıyorlarsa biz talibiz. Bunun alternatifi, öylesi veya böylesi yok. Bu bina yerinde dönüşmek zorundadır. Her şeyiyle biz Mimarlar Odası olarak bu işin altından kalkarız” dedi.

Alper dulger“SİYASİ TARTIŞMALARA KONU EDİLMEDEN…”

Yapılan açıklama sonrasında Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, Halkevi’nin mülkiyetinin bulunduğu Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na Halkevi’nin kendilerine tahsis edilmesi için talepte bulundu. Oda, 20 Ekim’de yaptığı başvuruda “Yapının restorasyonu için gerekli tüm hazırlık çalışmaları Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi tarafından başlatılmış olup, Halkevi binasının siyasi tartışmalara konu edilmeden kamu niteliğinde meslek kuruluşu olan odamıza restorasyonu karşılığında tahsis edilmesini talep etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

“KOCAELİ HALKINA AÇILACAKTIR”

Başvurunun devamında, “Restorasyon için gerekli bütçe için sponsorluk görüşmeleri olumlu ilerlemekte ve gerekli maddi kaynağın tahsis sonrasında kısa sürede toplanacağı öngörülmektedir. Halkevi binası restorasyon sonrasında Mimarlar Odası tarafından kullanılacak, geçmişte sürdürdüğü eğitim, kültür, sanat vb. faaliyetler için kapısını Kocaeli halkına açacaktır” denilerek 49 yıllığına tahsis istedi.

VALİLİKTE GÖRÜŞÜLDÜ

Edinilen bilgilere göre başvuru sonrasında Kocaeli Valiliği söz konusu talebi değerlendirmeye aldı. Valilik, iç yazışmaları tamamlamasının ardından oda yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından konu ile ilgili olumlu gelişme yaşandığı belirtilirken Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin bu hafta açıklama yapması bekleniyor.