Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Halkevi binası mevcut haliyle restore edilecek

Kocaeli Valiliği, İzmit Halkevi Binası’nın mevcut haliyle çok kapsamlı güçlendirmeye ihtiyaç duyulmadan restore edilebileceğini açıkladı.

Kocaeli Valiliği, İzmit Halkevi
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İzmit ilçesi Tepecik Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait ve Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli olan İzmit Halkevi Binasının zaman içerisinde bariz bir şekilde yıpranması nedeniyle;binanın günümüzün şartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla başlatılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı devam edemeyen çalışmalar, Vali Seddar Yavuz’un 26 Kasım 2020 günü yaptığı ziyaret sonrasında verdiği talimatlarla hızlı bir şekilde yeniden başlatılmıştır.

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNCELEDİ

Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda zaman kaybedilmeksizin bina boşaltılarak Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim edilmiştir. Sonrasında Gebze Teknik Üniversitesi ile binada gelişen son durumların incelenmesi ve mevcut projelerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda 08 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalanmış, Gebze Teknik Üniversitesi binanın deprem performansının incelenmesi, güçlendirmeye yönelik öneriler ve teknik değerlendirmelerin yapılması amacıyla binayı yapısal ve Geoteknik olarak değerlendirme çalışmalarına başlamıştır.

BİNAYA EN AZ MÜDAHALE

Gebze Teknik Üniversitesi; Halkevi Binasını yapısal ve Geoteknik olarak değerlendirdiği, binanın gelecek kuşaklara güvenle devredilmesini sağlayacak, bunu yaparken de binaya en az müdahale ve yapının tarihi belge ve estetik değerinin korunmasını ana amaç olarak belirlediği çalışmalarını 08 Mayıs 2021 tarihinde tamamlayarak hazırladığı Raporu Valiliğimize teslim etmiştir.

RAPOR VALİ’YE SUNULDU

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Akbaş ve çalışmayı yapan üniversitenin çok kıymetli öğretim üyeleri 10 Mayıs 2021 günü Vali Seddar Yavuz’a sunum yaparak çalışmalar ve düzenlenen rapor hakkında bilgilendirme yapmışlardır.

MEVCUT HALİYLE RESTORE

İzmit Halkevi Binası’nın mevcut haliyle çok kapsamlı güçlendirmeye ihtiyaç duyulmadan restore edilebileceği anlaşılan bilgilendirmelerin sonunda Vali Seddar Yavuz, Gebze Teknik Üniversitesi’nin çalışmasında ulaştığı sonuçlara ve düzenlenen rapora göre mevcut güçlendirme ve restorasyon projesinin  revizyonunun tamalanarak restorasyon işine başlanması ve Halkevi Binası’nın bir an önce Kocaelili Hemşehrilerimizin kullanımına açılması talimatını vermiştir.