Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit için sendika ve esnaftan ortak akıl çağrısı

İKM ev sahipliğinde Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yöneticiler birlikte Fethiye Caddesi’ni gezdi. Kocaeli Müteahhitler Birliği eski Başkanı Faruk Mamik’i işletmesinde buluşan katılımcılar İzmit için ortak temennilerde ve çağrıda bulundu.

İKM ev sahipliğinde Lastik-İş

Özgun imzaİzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) yönetimi, geçtiğimiz hafta Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Lastik-İş’in Fethiye Caddesi’ni gezip esnafı ziyaret etmesi talep edildi. Bu talebi geri çevirmeyen Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetimi bugün Fethiye Caddesi’nde hem esnafı ziyaret etti hem de İzmit Belediyesi tarafından yapılan Fethiye Caddesi Projesi hakkında bilgi aldı. Düzenlenen programa Sarı ve Öztürk’ün ile yönetimlerinin yanı sıra DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Akın Giray ve yönetimi katıldı.

“OTELİMİZE GELDİKLERİNDE NEREYE GİDER DİYE SORUYORLAR”

Esnaf ziyareti kapsamında katılımcılar, Kocaeli Müteahhitler Birliği eski Başkanı Faruk Mamik’i işletmesinde ziyaret etti. Mamikler kuyumculuk ziyaretinde konuşan Sendika Genel Başkanı Alaaddin Sarı dayanışma mesajı verdi. Sarı, “Birbirimizle dayanışma içerisinde olmalıyız. Kocaeli Türkiye’nin en zengin yerlerinden biri. Bir hareket olsun istedik esnafımızı ziyaret ederek. Bizim psikolojimizde hareketlilik var. Lokantalarda kalabalık nerdeyse oraya gideriz. Esnafımızla bir şekilde dayanışma içerisinde olmalıyız. Önümüzdeki süreçlerde Fethiye Caddesi güzel bir şekilde devam eder diye temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başiskele’de sendikamızın oteli var. Yabancı turistler ağırlıklı olarak geliyor. Otelimize geldiklerinde nereye gidelim diye soruyorlar. Biz de tarihi, geçmişi nedeni ile buralara yönlendiriyoruz. Tarihi, geçmişi olan bir şehir. Bunların gün yüzüne çıkması lazım. Yabancılar böyle yerleri çok seviyor. Kafa yormaya başladık. Birlikte var olmak için elimizden geleni yapacağız. Kol kola girdiğimizde her şeyi aşarız. Her şey siyaset değil. Sevgimizi saygımızı selamımızı eksik etmeyelim.

“BU CADDELER GEÇMİŞTE GÖZ BEBEĞİYDİ”

Ardından söz alan İş İnsanı Faruk Mamik, “Sizin yaptığınız ziyaret STK’lar nezdinde bir ilk. Bizlerin sizlerin desteklerine çok ihtiyacımız var. Pandemi ve başkanlarımızın çalışmaları esnafımızı biraz rahatlattı. Pandemi sonrasında gördük ki kapalı yerler artık eskisi kadar tercih edilmeyecek. Açık hava AVM’leri daha önemi konuma geldi. Bu anlamda başkanımızın Fethiye Caddesi çalışması çok önemliydi. Talebi biraz daha arttırdı. Geçmiş dönemlerde bu caddeler Kocaeli’nin gözbebeğiydi. Bundan sonraki süreçte eskisi gibi olur. Hep birlikte bu şehre katkı sunacağız. Hep birlikte Kocaeli’yi sanayi şehrinden Kocaeli şehrine dönüştüreceğiz” dedi.