Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Kaymakamı iki bar esnafına geçen yıl izin vermiş!

İzmit Belediye Meclisi’nde tramvay çalışmalarında iş yerleri yıkılan Serkan Güyük ve Evren Başyurt’a ruhsat verilmesi kararı alınmıştı. İzmit Kaymakamlığı’ndan dün iki esnafa kötü haber gelmişti. Ancak aynı kaymakamlığın geçen yıl bu iki esnafa onay verdiği ortaya çıktı.

İzmit Belediye Meclisi’nde tramvay

Sebahattin Aydınİzmit Belediye Meclisi’nin ocak ayı birleşiminde uzun yıllardır büyük mağduriyetler yaşayan iki bar esnafı için sevindirici bir gelişme yaşanmıştı. İzmit Belediye Meclisi’nin AKP’li meclis üyesi tramvay çalışmalarından iş yerleri yıkılan iki esnafın ruhsat alması için önerge vermişti. Bu önerge AKP’lileri ikiye bölmüştü.

AKP’Yİ İKİYE BÖLMÜŞTÜ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş ve bazı meclis üyelerinin çekimser kalmasıyla bu  iki esnafların ruhsat alması kararlaştırılmıştı. AKP’nin içinde büyük bir kavga çıkaran bu meclis oturumu sonrası önergeyi veren AKP’li Engin Uçar meclis üyeliğinden istifa etti. Mustafa Soydabaş ise grup başkanvekilliğini bıraktı.

İZMİT KAYMAKAMI RUHSATI ONAYLAMADI!

İzmit Kaymakamlığı, önceki gün İzmit Belediyesi’ne gönderdiği yazıda bu ruhsatları onaylamadığını bildirdi. Bu olumsuz cevap, yıllardır hak mağduriyeti yaşayan iki esnaf olmak üzere birçok kişiyi üzdü. İzmit Kaymakamlığı’nın bu kararı hangi nedenlere dayanarak verdiği şimdilik bilinmiyor.

EMNİYET RAPORUNDA KAYMAKAM ONAYI DA VAR

Kaymakamlık bu ruhsatı onaylamasa da yine geçen yıl İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün iki esnaf için genel güvenliği tehdit etmeyen ve iş yerlerinin açılmasına onay veren yazısında onayı görünüyor. İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’in e imzasının bulunduğu belgede iki esnafa izin verilirken bu yıl neden ruhsat kararını onaylamadığı ise belirsizliğini koruyor.

İŞTE İKİ ESNAFIN İŞ YERİ AÇMASINA İZİN VEREN RAPORLAR

Serkan Goyuk Izin Belgesi
Serkan Göyük’ün İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı İzmit Kaymakamı e imzalı izin belgesi
Yadigar Evren Basyurt Izin Belgesi
Yadigar Evren Başyurt’un İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı İzmit Kaymakamı e imzalı izin belgesi