Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfezi bu hale geldi!

Ağ balıkçılığını tamamen durduran, olta balıkçılığını ise büyük ölçüde etkileyen deniz salyası, Marmara Denizi’ni kapladı

Ağ balıkçılığını tamamen durduran,

Marmara Denizi genelinde balıkçıların başının belası olan ve avcılık faaliyetlerini neredeyse tamamen durduran deniz salyası, İzmit Körfezi’ni tamamen kapladı. Denize kıyısı olan hemen hemen her ilçede görülen deniz salyası, Gebze ilçesi Eskihisar açıklarında da denizin yüzeyini kapladı. Suyun yüzeyini tamamen kahverengiye boyayan deniz salyası yüzünden, tekneler kıyıdan ayrılamıyor. Denizin kendi kendini temizleyememesi nedeniyle de balıkçılar, bu tabakanın rüzgarla birlikte dağılmasını bekliyor.

CİDDİ ŞEKİLDE YAYILMA VAR

Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi üyesi Muzaffer Topuz, “Bu mevsimsel olarak her yıl rutin olarak gerçekleşen bir doğal olaydır. Fakat Körfez’de kumsallar, sahiller kalmadığı için, doldurulduğu için bu artık denizde rüzgara göre değişik yerlere toplanmaktadır. Son 1 aydır kanalda, rüzgar almayan koylarda tamamen ciddi bir şekilde yayılmalar var. Bu her zaman olan bir olay fakat bu sene bu kadar çoğalmasının sebebi karanın olmaması, kumsalın olmaması, her yerin dolması. Bir de ayrıca iklimsel olarak rüzgarların az olmasıyla bu Körfez içerisinde kalmaktadır” ifadelerine yer verdi.