Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfezi Hereke’de tanker körfezi oldu!

İzmit Körfezi Hereke’de görsel bir kirlilik yaşanıyor. Limanlara giriş yapacak olan tankerler Hereke’de bekliyor, sahilde manzara tankerden geçilmiyor.

İzmit Körfezi Hereke’de görsel

Uğur ENÇ minTürkiye’de 25 körfez bulunuyor. En önemli körfez ise Kocaeli’de bulunuyor. Onlarca limana ev sahipliği yapan İzmit Körfezi Samanlı Dağları’nın eteklerine değen bir doğa harikası. İzmit Körfezi’ni maalesef zaman içerisinde katletmişiz. Limanlara boğduğumuz İzmit Körfezi öyle bir duruma gelmiş ki, körfezde canlı hayatının sürebilmesi için dışarıdan balık takviyesinde bulunur olmuşuz. 1950’lere kadar yüzülebilir, temiz bir suya sahip olan körfez yıllar içerisinde özellikle limanlar ve denetimsiz giriş çıkış yapan yük gemileri nedeniyle kirlendi.

İzmit Tanker Körfezi 2SAHİLDEN BİRKAÇ METRE İLERİDE

Her gün deniz uçağı ile körfeze giriş çıkış yapan gemiler atık boşaltmamaları konusunda denetleniyor. Hal böyle olunca az da olsa bir düzelme mevcut, ancak hala yeterli değil. Alınan bir karar gereği İzmit Körfezi’nin doğusunda gemiler bekleme yapamıyor. Teslimat tarihinden bir iki gün önce kentimize gelen gemilerin neredeyse tamamı Körfez ilçesinde Hereke’ye, üstelik öyle açıklara değil sahilden birkaç metre ileri demirliyor.

İzmit Tanker KörfeziHEREKE SAHİLİNDE DEMİRLİYORLAR

Doğal güzellikleriyle, deniziyle öne çıkan Hereke’de sahil düzenlemesi mevcut.  Vatandaşlar hafta sonların hem balık tutuyor hem de mangal yaparak eğleniyor. Ancak Hereke’de, sahil kenarında beklenen o güzel manzara yok. Durum o kadar vahim ki Hereke sahili adeta Tanker Körezi’ne, hayalet bir gemi kasabasına ev sahipliği yapıyor. Birbiri ardına demirleyen gemiler hem görsel hem de çevresel kirlilik yaratıyor.

İzmit Tanker Körfezi 4DOĞAL DENGE BOZULUYOR

Hereke açıklarına demirleyen yüzlerce gemi, denizin doğal dengesini de bozuyor. Vatandaşlar, Hereke’ye yapılan bu zulümden vazgeçilmesini, gemilerin körfeze girişinin tamamen yasaklanmasını ve Hereke’de sahil kenarına demirlemenin yasaklanmasını talep ediyor. Bu talep yerini bulur mu, yetkililer bu görsel kirliliğe el atar mı merak konusu.