Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfezi’ne 1.3 milyar TL’lik dev yatırım!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiminde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Maddeler arasında İzmit Körfezi çamur temizliği için 1.3 milyar TL’lik projeye yetki verilmesi de vardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin şubat

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiminde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda 101 gündem maddesi içerisinde çok önemli maddeler vardı.

ÇAMUR TEMİZLENMESİ SUSUZLAŞTIRMA ALANI

Bunlardan biri “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, ‘İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizlik, Susuzlaştırma ve Berteraf Projesi Fizibilite Raporu’ ile belirtilen alanda dip çamurunun temizlenmesi, temizlenen çamurun pompa ile susuzlaştırma alanına taşınması, taşınan çamurun geoteksil tüplerle susuzlaştırılması, susuzlaştırılan çamurun uygun alanlara nakliyesi ve değerlendirilmesi/berteraf işinin ortak proje kapsamında Belediyemiz ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili teklifi,” maddesi idi.

İZMİT VE BAŞİSKELE SAHİLLERİ

Buna göre Başkan Büyükakın meclisten yetki istedi. Bu yetkiyle çoğu İzmit sahilindeki alanların temizliği kurutulması yapılacak. Söz konusu maddeyle ilgili konuşan Tahir Büyükakın, “Geçtiğimiz günlerde çevre bakanımızla bir görüşme yaptık. Körfezin ucunda 11 milyon metreküplük bir çamur var. Bunun 8.5 milyon metreküpünün alınması gerekiyor. Bunu alabilmek için bakanlığın gemisini kullanıp bir kısmını da belediye olarak fonlamamız ve çamuru buradan uzaklaştırmamız lazım. Senelik 50 milyon TL bütçe katkısını biz vereceğiz. Tahminen 1.3 milyar TL tutarında bir proje olacak. 5 yıllık bir süreçte tamamlanacak bu çevre projesi. Bu madde işte bu proje için protokol imzalama konusunda yetki verilmesiyle ilgili” ifadelerini kullandı.