Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele’deki trafik krizini aşmak için bir süre önce “Başiskele Kavşağı Koridor Projesi” için çalışmalara başladı. Karamürsel, Gölcük ve Başiskele’den İzmit’e gelen ve giden araçların yoğunluğunu azaltmak amacıyla büyükşehir belediyesi birtakım önlemler aldı. Söz konusu önlemler kapsamında vapur seferleri artırılması da yer aldı. Büyükşehir belediyesi vatandaşların araçlarını güvenle bırakıp vapurla seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 1 Mart Vapur İskelesi’ndeki otopark alanını büyütmek için bir süre önce çalışmalara başladı.
YEŞİL ALAN BETONLAŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 1 Mart Vapur İskelesi’ndeki yeşil alanların betona çevrilmesi ise dikkat çekti. Söz konusu çalışmalar başlamadan önce otoparkın küçük bir kısmında yer alan yeşil alan ve ağaçlar kaldırılarak betonlaştırıldı. Ayrıca KOBİS Bisiklet Noktası’nın bulunduğu bölgedeki yeşil alanda ve Halkevi üstgeçidine yakın noktadaki yeşil alanda da çalışma yapıldı, iki alan da ekipler tarafından betona gömüldü. Bölgedeki ağaçlar kesildi.
TOPLAM KAPASİTE 178 ARACA ULAŞCAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında yeşil alanın kaldırılmasıyla otoparkta da büyüme sağlandı. Söz konusu bölgede 141 otomobil, 13 engelli araç, 20 elektrikli araç ve 4 motosiklet için park alanı sağlanacağı öğrenildi.





