Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit meclisinde çöp tartışması!

İzmit Belediye Meclisi’nde Ersin Alpaslan’ın geçtiğimiz günlerde Karadenizliler Mahallesi’nden paylaştığı çöp görüntüleri gündeme geldi. Ak Partili Muharrem Tutuş “Büyükşehire yer gösterin” dedi. Ünal Özmural yer gösterdiklerini ancak işin yapılmadığını söyledi.

İzmit Belediye Meclisi’nde Ersin

Ugur ENC min e1623645972212İzmit Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısında Ak Partili Muharrem Tutuş gündem dışı söz aldı. Tutuş, Ak Partili Ersin Alpaslan’ın geçtiğimiz günlerde Karadenizliler Mahallesi’nden paylaştığı çöp görüntülerinden bahsetti. Tutuş’un konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Belediyenin haber bültenlerinin takip ederseniz sıfır atık, geri dönüşüm ve çöp değil atık diyoruz ifadelerini görürsünüz. Ersin bey geçen gün bir fotoğraf paylaştı. O fotoğraf hepimiz için bir utanç vesikası. Ve son dönemde oradan geçen herkes emin olun hepimize ne diyordular bilmiyorum.

TUTUŞ VE ÖZMURAL KARŞILIKLI KONUŞTU

Şimdi ağustos ayında Ünal bey gazetelere açıklama yapmış, ‘2 ay içerisinde orayı halledeceğiz’ diyor. Bunu neye göre dediniz? Yerle alakalı Büyükşehir’den tahsis beklediğinizi söylüyorsunuz hala. Şu anda Kocaeli’de 7-8 ilçede bu çöplerin modern bir şekilde depolandığı tesisler var. Büyükşehir belediyesi diyor ki ‘Bir yer bulun, biz alıp size tahsis edelim.” Tutuş’un sözlerine cevap veren Ünal Özmural “2020 12. aydan bu yana bize yer göstermiyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi herkese yer gösterirken bize göstermiyor. Neden?” dedi.

YER BULUN, TAHSİS EDİLSİN

Muharrem Tutuş yer bulunması konusunu “Büyükşehir diyor ki ‘Siz yer bulun. Biz alıp tahsis edelim.’ Bir yer bulun ve Büyükşehir’e gösterin. Bu pisliği de temizleyelim” ifadeleriyle yeniledi. Ünal Özmural bunun üzerine şu ifadeleri kullandı: “Biz bu konuda yer gösterdik. Kuzey Marmara Otoyolu için boşaltılan taşocağı mevkiini gösterdik. Bu alanı istedik. Vali beye de Büyükşehir’e de ilettik. ‘Bu alanın temizlenmesi bizim boynumuzun borcudur’ dedik.

İZAYDAŞ’IN KAPILARINI BİZE AÇSINLAR

Bakın bir tek İzmit Belediyesi açık kamyonla atıklarını İZAYDAŞ’a gönderiyor. Diğer belediyeler ne yapıyor biliyor musunuz? 11 belediyenin tamamı… Kapalı konteynerin içinde atıklarını getiriyor. İsterseniz hep beraber gidip bakalım ne atıklar atıyorlar İZAYDAŞ’a… Bakın orada 200-300 kamyonluk malzeme var. İZAYDAŞ’ın kapılarını açsınlar bize. Biz kamyonlarla götürelim bütün atıklarımızı teslim edelim.”