Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Meclisi’nde dosya gerginliği!

İzmit Belediyesi 2023 yılı bütçesinde tartışma yaşandı. CHP İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Özmural, AK Parti Meclis Başkanvekili Muharrem Tutuş’a “Sana ait yalan dosyası var elimde” dedi. Tutuş ise “Ben de o meclise hem belediye başkanının, hem sizin, hem de yalan söyleyenlerle ilgili hazırlık yapıp getireceğim. Kabul ediyor musunuz?” diye sordu. Özmural, bu teklifi kabul etti.

İzmit Belediyesi 2023 yılı

Özgun imzaİzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 21 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca başkanlığında toplandı.

“ENFLASYON YÜZDE 83”

Mecliste konuşan CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır, “410 milyonluk bütçe yeterli gelmediği için 100 milyonluk ek bütçe yapmak zorunda kaldık. Yine yeterli gelmedi 340 milyonluk ek bütçe yaparak bütçemizi 850 milyon liraya getirdik. Yüzde 107 gibi yıl içerisinde artış oldu. Komisyonda geleceği iyi öngörmemiş, düşük bütçe yapmış arkadaşlarımız nedeniyle değildi. Ülkenin içinde bulunduğu ve bugün itibariyle 83 ENAG istatistikler sonucunda yüzde 83 oranında enflasyon oranında olan bir ülkenin getirmiş olduğu zorunluluktandı. Umarım 1 milyar 250 milyon liralık bütçemiz yıl içerisinde ek bütçe gerektirmez. Belediye borçlanmış da o yabancı kaynak nerede kullanılmış ona bakmak lazım. Özvarlıklarımızda da artış var. Doğru yerde doğru şekilde kullanılmış demektir. Muhasebe dilinde böyle yorumlanır” dedi.

“BU PERSONEL ARTIŞI DOĞALDIR”

CHP Meclis Üyesi Ünal Özmural, “Sosyal yardımı yeterli-yetersiz tartışılır. Ülkenin neden bu hale geldiğinin hesabını iktidar vermesi gerekir. Personelde rakamın en büyük kısmını temizlik işlerine ayırdık. Geldiğimizde haftanın bir günü izinli olmak gibi bir sistem vardı. Biz bunu kaldırdık. Bu yüzden de personel açığımız ortaya çıkıyor. Yıllardır görmezlikten geldiğiniz bu arkadaşların kayıplarını ortadan kaldırmış olduk. Eksik personelle çalışıyoruz. Temizlikte çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu personel artışı doğaldır” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTENİN ORAYA HAYVAN BARINAĞI YAPILACAK”

Ünlü, “Veterinerlik Müdürlüğü kurulurken komisyondan net cevap alamadık. Hayvan barınaklarının kurulacağı ile ilgili bir çalışma var mı?” diye sordu. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş, “Üniversitenin orada 90 dönümlük yerin tahsisini aldık. Çok yakında hayvan barınağımızın ihalesini yapıp hizmete açacağız” dedi

TUTUŞ ARABA KONUSUNU AÇTI

AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “Ülkenin durumu çok kötüyse bu oranın yüksek olması gerekiyor. Yüzde 2 ise eğer, ülkede inanılmaz bir kriz varsa neden yüzde 2. Daha fazla olmalıdır. Personel artışının sebeplerini saydınız ve halen personel eksik dediniz. “Personel fazlalığı var, herkesi doldurdunuz” diyen de sizsiniz. “Bugün personel eksik” diyorsunuz. Araçlarla ilgili konuda basın mensupları aracılığıyla sizlere sorular sordum. “Arabalar hayvan pazarında duruyor” dedik. “Firma geldi arabaları aldı; gitti” dediniz. Aynı araçlar, aynı giydirmelerle devam ediyor. Cephanelik’te 100’e yakın bir araç görmüştük. Basında sözleşmenin ayın 6’sında yapıldığını gördüm. Henüz sözleşme yapılmamış şirket nasıl oluyor da araçları getirip bırakıyor. Bu kadar maliyeti yüklenip maliyeti nasıl bırakıyor? Niye milleti kandırıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“BU ARAÇ HEPİNİZİ GÖTÜRECEK”

Özmural, “Sözleşmeyi imzaladığımız günden bir gün önce araç teslim alınmamıştır. Araç konusuna gelirsek bu işin altından kalkamazsınız. Siz, araç polemiğine devam edin. Bu araç siyaseten sizi götürecek. Bana tekrar eşofmanı giydirmeyin. A firması alıyor. Onun içinde geçmişten devam eden arkadaşlar var. Birbirinden farklı 5 tane firma var, geçmiş dönemde devam etmeyen. 4’ü değişmiş. Kimin ihaleyi aldığı ilgilendirmiyor. Ne yaşıyorsak sebebi sizsiniz. Bu araç hepinizi götürecek. Hayır bile diyemediniz. (Tutuş’a) Sana ait yalan dosyası var elimde.” şeklinde konuştu.

“LÜTFEN O DOSYAYI GETİRİN”

Tutuş, “Satın alınmasına evet dedik. Siz belediyeyi borçlandırmak istiyorsunuz. İki kat borç yapmışsınız halen konuşuyorsunuz. Millete yalan söylediniz. İnsan utanır. Önümüzdeki meclise lütfen o dosyayı getirin. Tamamını burada konuşalım. Ben de o meclise hem belediye başkanının, hem sizin, hem de yalan söyleyenlerle ilgili hazırlık yapıp getireceğim. Kabul ediyor musunuz?” diye sordu. Özmural, bu teklifi kabul etti.