Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Meclisi’nde MİA tartışması: MİA, rant uğruna defalarca harcanmıştır

İzmit Belediye Meclisi’nde MİA sınırları içerisinde kalan bir yere akaryakıt istasyonu yapılması teklifi tartışma çıkardı.

İzmit Belediye Meclisi’nde MİA

İzmit Belediye Meclisi Şubat Ayı Oturumu bugün gerçekleştiriliyor. Meclis oturumunda “İzmit-Sanayi Mahallesi (tapuda Kullar), 1157 ada 7 no’lu parseldeki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Notu değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu’nun 26.01.2022 tarihli raporu.” CHP grubu tarafından reddedildi.

ARSAL ARISAL “RANT” DEDİ

Gündem maddesiyle ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal “MİA İmar Planı Sanayi Mahallesi’ndeki parseldeki alanın akaryakıt istasyonu olarak planlanmasına dair ve ‘yeni akaryakıt istasyonu açılmasına müsaade edilmeyecektir’ ibaresinin plan notlarından kaldırılması maddesi. Burada doğrudan kişiye özel bir plan değişikliği söz konusu. Bu vicdanları yaralamaktadır. Bu plan rant uğruna harcanmaktadır. Kişiye özel plan anlayışıyla yapılan değişikliğe karşı çıktık.

“ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

Bu planı haklı gösterebilmek için yüzlerce dönüm tarım alanları sanayi alanına çevrilmiştir. Nasıl böyle bir teklif meclisten oy çokluğuyla geçer. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunu mantığımız ve vicdanımız kabul etmiyor. Bir plan yapıyorsanız bu planın arkasında durmanız gerekiyor. Böyle yaparsanız kente zarar verirsiniz. Arkasında duramayacağınız bir planı yapmamalısınız.

“ARKASINDA DURMADIĞINIZ PLAN”

Ben bu planın davacısıydım. CHP olarak da biz taraftık ve bu davayı kazandık. İnanmadığınız bir plan var ortada. Buraya daha doğru bir plan yapalım. Bu plan notunu siz koydunuz. Sizin yaptığınız ve arkasında duramadığınızı çözebilmek adına itiraz ediyorum ben” dedi. Bir sonraki meclis toplantısının 1 Mart 2022 Salı günü saat 15.00’da gerçekleştirilmesine karar verildi.

MUSTAFA SOYDABAŞ KONUŞTU

AK Partili Mustafa Soydabaş, “Burada sözü geçen benzin istasyonu talebi var. Hak sahibi vatandaşın hakkı gasp ediliyor. Orada 4 benzinlik var. 1 vatandaşın hakkını yemiş olduk. Sizi tebrik ediyoruz. Biz vatandaşın hakkını engellemiş oluyoruz.” dedi.