Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Real AVM 250 milyona satılıyor!

AKP’li Haldız ailesi Real

Uğur ENÇ min 1AKP’li Haldız ailesi Real AVM arazisini yüzde 50 ortak oldukları Not Gayrimenkul firması ile satın almıştı. 35 dönümlük dev arazide 10 katlı büyük bir rezidans AVM inşa etmeyi hayal eden Haldızlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir kıyak yapılmış, D-100’ün güneyinde kalacağı duyurulan MİA projesi bu araziyi kapsayacak kadar genişletilmişti. Genişleme sonrasında belli metrekare ve üzeri arsaları -ki sadece 5 arsa bu hakka sahip idi- kapsayan yeni bir değişiklik yapılmak istendi.

MEHMETÇİK’E BAĞIŞ YALAN OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde dönemin prensi Zekeriya Özak’ın yılmaz savunucusu olduğu bu değişiklik ile Haldız ailesinin arazisine 10 kat imar ve 2.35 emsal izni tanınacaktı. Dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz bu değişikliğe şiddetle karşı çıktı. Söz konusu değişiklik rafa kaldırıldı. [vurguluContent color=”Red” text=”Haldız ailesinin büyüğü Macit Haldız kat ve emsal değişikliği olmaz ise bu araziyi Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını söylemişti.”] Ancak böyle bir şey olmadı. Milyonlarca dolar değerindeki arsa Not Gayrimenkul’ün borçları karşılığında Vakıfbank’a geçti. Zaten bu arsa ve AVM banka kredisi ile alınmıştı.

VAKIFBANK’A GİTMİŞTİ

Mehmetçik Vakfı yerine Vakıfbank’a giden dev AVM arazisi satışa çıkarıldı. Söz konusu araziyle ilgili Vakıfbank ilanında, “Taşınmaz parseli, 3212 ada 3 parsel üzerinde konumlu 35089 m²’dir. Real AVM olarak hali hazırda boş durumda olan yapı bulunmaktadır. Taşınmaz, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Körfez Mahallesi sınırları içerisinde, Şehit Rafet Karacan Bulvarı, Anakara Karayolu Caddesi Yan Yol ve Köse Sokak’ın kesiştiği köşe parselde konumludur. Bina UAVT numarasını Şehit Rafet Karacan Bulvarı üzerinden almaktadır. Taşınmaz, ticaret + hizmet + konut mıntıkası şeklinde gelişme gösteren bir bölgede, şehir merkezinde yer almakta olup, bulunduğu bölgedeki teknik altyapı ve donatı alanları tamdır. Yakın çevresinde, Kocaeli Valiliği, Doğu Kışla Gençlik Parkı, Petrol Ofisi Akaryakıt İstasyonu, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, İntiba Döner gibi devlet kurumu ve ticaret firmaları bulunmaktadır. Taşınmaz, ulaşım imkanları bakımından rahat ve iyi bir konumda olup, toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile ulaşım imkanları iyidir. İletişim Bilgisi : 0532 050 30 30” ifadelerine yer verildi.

250 MİLYON LİRA İSTENİYOR

250 milyon lira talep edilen Real AVM arazisiyle ilgili alıcı çıkacak mı merak konusu. Bilindiği üzere kentimizde bu ve benzeri büyüklükte projelere yurt dışı ortaklı firmalar ya da Araplar ilgi gösteriyor. Ancak o projeler de yarım kalıyor. Benzer büyüklükte bir alanda inşa edilen Titanic Otel Sefa Sirmen ve Azeri ortağına aitti. Firma battı, inşaat durdu. Yıllardır Kartepe-İzmit sınırında büyük bir ucube olarak bekliyor. Bir diğer ölü proje ise 262 Towers oldu. Burçin Şahin ve Arap ortağı tarafından inşa edilen proje Arap’ın “Burçin Şahin beni dolandırdı” açıklaması sonrasında durdu. İnşaat aylardır bekliyor. Kule vinçler söküldü. Real AVM arazisini herhangi bir firma alacak mı, bu arazinin ve şu an atıl durumda olan AVM binasının kaderi Titanic ve 262 Towers gibi mi olacak merak konusu.

SATIŞ İLANI

Ekran Resmi 2020 06 06 12.58.56