Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Saat Kulesi TBMM gündeminde

İzmit’te zaman durdu tarihi Saat kulesinin saatleri uzun zamandır çalışmıyor. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit’in tarihi sembolünün içler acısı halini TBMM gündemine taşıdı

İzmit’te zaman durdu tarihi

İzmit Saat Kulesi uzun zamandır bakımsız halde. Tarihi kulenin saatleri uzun süredir çalışmıyor, yapının diğer bölümleri de yok olmaya yüz tutmuş durumda. Saat Kulesi Binası bünyesinde bulunan 3 çeşmeden su akmıyor, ayrıca binanın tepesindeki korkuluklar kırık, iki ayrı yanında bulunan ahşap pencere kaplamalarından biri yerinde dururken diğeri yerinde yok.

İzmit’in sembolü olan bu yapının içler acısı haline İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dikkat çekti. Türkkan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması için verdiği soru önergesiyle, Tarihi Saat Kulesi’nin saatlerinin bir an önce yapılmasını ve kulenin komple bakımdan geçirilmesini isteyen İzmitlilerin sesini Meclis’e taşıdı.

ÜVEY EVLAT

Türkkan önergesinde; İzmit’in en önemli tarihi sembollerinden olan İzmit Saat Kulesi’nin, defalarca bakım ve onarımdan geçtiğini, ancak son zamanlarda tam anlamıyla üvey evlat haline geldiğine vurgu yaptı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan’a, sahipsiz ve korumasız bırakılan İzmit Saat Kulesi’nin tümüyle bakımdan geçirilip geçirilmeyeceğini sordu.

Türkkan’ın önergesi ve soruları şu şekilde:

ÖNERGE ŞÖYLE

İzmit’in en önemli tarihi sembollerinden olan İzmit Saat Kulesi, defalarca bakım ve onarımdan geçmiş, ancak son zamanlarda tam anlamıyla üvey evlat haline gelmiştir. Tarihi kulenin saatleri uzun süredir çalışmamakta, yapının diğer bölümleri de yok olmaya yüz tutmuştur. Saat Kulesi Binası bünyesinde bulunan 3 çeşmeden de su akmamakta, ayrıca binanın tepesindeki korkuluklar kırılmış, iki ayrı yanında bulunan ahşap pencere kaplamalarından biri yerinde dururken diğeri yerinde bulunmamaktadır. İzmitli vatandaşlar, Tarihi Saat Kulesi’nin saatlerinin yapılmasını ve kulenin komple bakımdan geçirilmesini istemektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-İzmit’in sembolü olan Tarihi İzmit Saat Kulesi, son dönemde neden bakımsız bırakılmıştır, kulenin sahipsiz bırakılmasının ve üvey evlat haline getirilmesinin gerekçeleri nelerdir?

2-Tarihi kulenin saatleri neden uzun süredir çalışmamaktadır? Saat Kulesi Binası bünyesinde bulunan 3 çeşmeden de su akmamasının sebepleri nelerdir?

3-İzmit Saat Kulesi’nin yapısının korunması ve kuleye herhangi bir zarar gelmemesi için daha önce bir tedbir alınmış mıdır?

4-Sahipsiz ve korumasız bırakılan İzmit Saat Kulesi’nin komple bakımdan geçirilmesi düşünülmekte midir?

5-İzmit Saat Kulesi’nin saatleri ne zamandan itibaren çalışacak, kule tüm yapısıyla eski haline hangi tarihten itibaren kavuşacaktır?