Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit sahiline yeni cami Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde konuşuldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit sahiline inşa edeceği konuşulan yeni cami projesi bugün gerçekleştirilen eylül ayı toplantısında görüşüldü. Büyükakın yeni cami projesiyle ilgili konuştu, parasını büyükşehir belediyesinin ödemeyeceğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit

Uğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit sahiline inşa edeceği konuşulan yeni cami projesi bugün gerçekleştirilen eylül ayı toplantısında görüşüldü. Meclisin 30. gündem maddesi “İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, İzmit Belediyesi, Karabaş ve Ömerağa Mahalleleri, Fuar, Panayır, Festival Alanı ve Cami Amaçlı 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesi ile ilgili raporu” idi. Söz konusu rapor ve yeni cami talebi ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın önemli açıklamalarda bulundu.

Tahir BüyükakinCAMİDEN FAZLA KAMU YARARI GÖRÜYOR MUSUNUZ?

Tahir Büyükakın konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Burada bir dolgu imar planı yapılması ve bir cami alanı için bir meclis kararı alıyoruz. Buraya bir cami yapılması halinde bahsedilen riskleri vesairesi, çalışmalar bittikten sonra olabilecekse bunun şimdiden bu dolgu imar planına işlenmesi lazım. Biz bu kararı aldıktan sonra dolgu yapmaya başlamıyoruz biliyorsunuz. Bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidecek. Onaylandıktan sonra dolgu yapılabilecek. Onaylanıp onaylanmayacağını bilmiyoruz. Deminden beri bahsettiğiniz alan, 1994 yılında dolgu imar planı yapılmış. Yani belediyeyi siz yönetirken yapılmış. Bunlara dair hiçbir şey yokken, marina alanı tamamen dolu alanındayken, Salim Dervişoğlu’nun altındaki alan dolgu alanındayken onlara hiçbir yorum yapmayan siz, burada bir dolgu alanı gündeme geldiğinde ‘kamu yararı olursa dolgu yapılabilir’ gibi bir ifade duydum. Biz ticarethane mi yapıyoruz? Cami kamu yararı değil mi? Daha önce nasıl dolgu yapıldıysa bu alanda şimdi de yapılması gayet doğal. Burada sadece cami yapılacak. Camiden daha fazla bir kamu yararı görüyor musunuz?”

Engin TaşdemirBÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDEN KARŞILANMAYACAK

CHP’li Engin Taşdemir konuyla ilgili olarak, “Burada dolgu alanının üzerine cami yapıldığında maliyet 3-4 katına çıkacak. Biz sadece bu alanın dayatılmasına karşıyız. Mutlaka bir çok alternatif alanımız vardır. O bölgelere yapılabilir. Maliyetin azalabileceği alanlara yapılabilir.” ifadelerini kullandı. Tahir Büyükakın’ın konuşmasının devamında, “Bunu büyükşehir belediyesi yapmayacak. O konuda bir endişeniz olmasın. Yapmak isteyen insanlar var. Vatandaşlarımız bu camiyi gayet güzel inşa eder. Biz burada camiyi dolgu alanı içerisine almayıp 4 metre geriye çektiğimizde yeni dolgu yapılmayacak. Bunu kabul edecek misiniz? Maliyetlerden bahsediyorsunuz. Burayı belediye bütçesi ile yapmazsak kabul edecek misiniz? Burası halk tarafından inşa edilirse bir öncelik sorununuz kalmıyor doğru mu?” dedi.

BİZ BUNU YENİ ÖĞRENDİK

CHP’li Engin Taşdemir konuyla ilgili olarak “Şu anda bunu tartışmaya açıyorsunuz. Çok güzel bir şey yapıyorsunuz. Biz de bunu diyoruz işte. Bizim önerilerimiz başka yerde olması nedeniyle maliyetin düşürülebilecek olması idi. Şimdi dediniz ki biz inşa etmeyeceğiz. Biz bunu yeni öğrendik. Belediyedeki arkadaşlar bizimle iletişim kurar ve alternatif alanlar, büyükşehir belediyesinin sahip olduğu alanlar hakkında bilgi verirse biz de gerekli önerilerimizi ona göre yaparız” şeklinde konuştu.