Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit tazminatları ayırmamış!

İzmit Belediyesi ile ilgili hazırlanan Sayıştay raporlarında belediyenin işçi tazminatları ile ilgili her hangi bir ödenek ayırmadığı tespit edildi.

İzmit Belediyesi ile ilgili

Ugur Enc profilSayıştay, İzmit Belediyesi 2020 yılı denetim raporunu yayınladı. Raporda, işçilerin kıdem tazminatı karşılığının ayrılmadığı tespit edildi. Sayıştay raporunda denetçiler konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediyesi mali tabloları ve eki belgelerinin incelenmesinde, 696 sayılı KHK ile işçi statüsüne geçen personelin kıdem tazminatı karşılığının ayrılmadığı ve ilgili muhasebe kayıtlarında izlenmediği de tespit edildi.

YASAL SÜREDE CEVAP VERİLMEDİ

Sayıştay denetçileri, ‘Geçici 24’üncü maddesi kapsamında belediye hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için belediye şirketi ile yapılan doğrudan hizmet alımı sözleşmesinin 10.12. maddesinde hizmet alımı suretiyle çalıştırılan işçilerin kıdem tazminatlarının belediye tarafından ödeneceğine ilişkin düzenleme bulunmaktadır’ hatırlatması yaparak karşılıların hiç ayrılmadığının anlaşıldığını belirtti. Denetçiler, bu durumun 372 ve 472-Kıdem Tazminatı Karşılığı Hesapları yönünden eksik bilgi oluştuğunu belirtirken, belediye ise yasal süre içerisince cevabı göndermediğinden sorun ile ilgili bir çözüme ulaşılamadı.”