Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Yenimahalle için kentsel dönüşüm talebi

İzmit Yenimahalle ile ilgili kentsel dönüşüm konusu bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında gündeme geldi. CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Buranın Cedit’te olduğu gibi bu bölgedeki hakların tespit edilip kentsel dönüşüm projesi kapsamında ele alınması daha uygun bir çözüm olacaktır” dedi.

İzmit Yenimahalle ile ilgili

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ilk oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 129 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi, Yeni Mahalle sınırları içerisinde Ağaçlandırılacak Alanlar kapsamında hazırlanan 1/50000 ölçekli çevre düzeni, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili muhalefet grubu şerh koydu.

“CEDİT GİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜÖM PROJESİ YAPILMALI”

Konuyla ilgili mecliste konuşan CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Bu alanlar konut imarına açılıyor bu imar planıyla. Parsel yapısı çok küçük ve düzensiz. Yoğun yapılaşmanın olduğu bir bölge. Buranın kentsel dönüşüm yöntemiyle çözülmesine uygun bir yöntem olduğunu düşünüyorduk. Ağaçlandırılacak alan olarak çıkarmıştık. Ayrı bir plan tadilatı olarak geldi ama 5000 tadilatı yapmak kar etmiyor. Burada 18 uygulamasını yapmak çok zor olacak bir bölge. Buranın Cedit’te olduğu gibi bu bölgedeki hakların tespit edilip kentsel dönüşüm projesi kapsamında ele alınması daha uygun bir çözüm olacaktır” dedi.