Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Yürüyüş Yolu işte böyle olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kongre Merkezi’nde düzenlediği programla Yürüyüş Yolu projesini kamuoyuna tanıttı. Büyükşehir tarafından hazırlanan yeni tasarım beğeni topladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Uğur ENÇ minKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bir süre önce İzmit Yürüyüş Yolu için önemli bir adım atmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u kentimizde ağırlayan Büyükakın pek çok önemli proje için bütçe elde etmişti. Bakan Murat Kurum’un bütçe ayırdığı en önemli proje ise İzmit Yürüyüş Yolu Revize Projesi’ydi. 20 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçecek olan projenin tasarımı hazırlandı.

Tahir BüyükakinGÖRSELLERİ PAYLAŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün Kongre Merkezi’nde düzenlediği programla Yürüyüş Yolu projesini duyurdu. Tahir Büyükakın’ın programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bürokratları eksiksiz katıldı. Program SekaBahçe’de kahvaltı organizasyonuyla başladı. Kahvaltının ardından İzmit Yürüyüş Yolu Revizyon Projesi’ni tanıtan Tahir Büyükakın projeye ait görselleri de kamuoyu ile paylaştı.

Mucip ÜlgerKENTİN ÖNEMLİ YEŞİL ALANI

Kongre Merkezi projesinin de mimarı olan Mucip Ülger tarafından tasarlanan yeni Yürüyüş Yolu’nun sloganı “Yürüyüş Yolu Yeniden” olarak belirlendi. Mimar Ülger konuyla ilgili kısa bir sunum yaptı. Ülger sunumunda şu ifadeleri kullandı: “Bu bölgenin adı Hamidiye Bulvarı. Daha sonra da tren yolu olarak görülüyor. 2000 yılından sonra bugünkü halini alıyor ve Yürüyüş Yolu ismini alıyor. Tren yolundaki bu ağaçlar süreç sonunda büyüdü ve kentin önemli yeşil alanlarından biri haline geldi.

HÜRRİYET CADDESİ KALDIRILACAK

Çok uzun yıllardır Yürüyüş Yolu kentin kültürel bir sahnesi. Kentin ticari hayatını da karşılıyor. Ağır bir trafik yükü altında. Bir takım oynamalarla rahatlatılmaya çalışılmış. Biz bunu daha da ileri taşımak istiyoruz. Alanın ölçülerinden kaynaklı bir takım sorunları var. Esnafın dış mekan ihtiyacı ve dar kaldırımlar var. Biz trafik dairesinin görüşü ve onayı ile birlikte bu alandaki trafik akışını değiştireceğiz.  Hürriyet Caddesi’ni kaldırarak kamusal alana dahil edeceğiz. Bu alandaki yürüyüşün konforunu artıracağız. Bizim hedefimiz bu.

3 BÖLGEYE ODAKLANACAK

Bu alandaki deneyimi artırmak için 3 odak belirledik kendimize. Fevziye ve Yenicuma camileri, Belsa önü, meslek lisesi önü bizim için oldukça önemli. Bu alanlarda insanların yayılabileceği bölgeler oluşturduk. Kaldırımları kaldırarak dikine geçişleri daha rahat hale getirdik. Ve Hürriyet Caddesi’ni kapattık sonra bisiklet yolunu daha iyi bir alana taşıdık. Kamusal alanı 26 bin metrekareden 36 bin metrekareye çıkaracağız. Bizim için bu projede önemli şey ağaçları korumak önemli.

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ ALANI

Biz Yürüyüş Yolu’na kaldırılabilir sergi alanları yerleştireceğiz. Vatandaşların dinlenebileceği alanlar oluşturacağız. Yeni Cuma Camii’ni ve Fevziye Camii’ni Yürüyüş Yolu ile bütünleştireceğiz. Ulugazi ile bütünleşen geniş bir çocuk oyun alanı inşa edeceğiz. Meslek Lisesi önündeki kısımda Hereke desenli bir yer kaplaması oluşturacağız. Ücretsiz Wi-fi sunulan çalışma ve dinlence alanları oluşturacağız. Yürüyüş Yolu’nun sonunda tramvayın olduğu bölüme ise bir amfi yerleştirmeyi düşünüyoruz.”

yuruyus yolu fevziye

yuruyus yolu meslek lisesi

yuruyus yolu yeni cuma

yuruyus yolu