Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Yürüyüş Yolu’nda şirket patladı mı? Proje ne oldu? Ne zaman bitecek?

Yeni Yürüyüş Yolu’nun büyük bölümü de inşa edildi. Ancak bu süreç içerisinde ihaleye katılan firmalardan biri Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurdu ve ihaleyi iptal ettirdi. Peki şimdi ne olacak? Çalışmalar nasıl ilerleyecek?

Yeni Yürüyüş Yolu'nun büyük

Ugur Enc profilKocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan ve şehir merkezinden geçen demiryolu CHP’li başkan Sefa Sirmen döneminde güzergah değişikliği yapılarak sahil şeridine alınmıştı. İzmit’in sahil ile bağlantısını neredeyse tamamen koparan bu değişiklik sonrasında eski tren yolu güzergahına geniş bir Yürüyüş Yolu inşa edildi. Tarihi çınar ağaçlarının altından geçen Yürüyüş Yolu yıllar içerisinde dönem dönem onarılsa da kapsamlı bir bakım hiçbir zaman yapılmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Tahir Büyükakın geçtiğimiz yıl Yürüyüş Yolu için önemli bir adım attı. Yeni bir projenin startını verdi.

İZMİT YÜRÜYÜŞ YOLU’NUN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI

Bu projeye göre Hürriyet Caddesi araç trafiğine kapatılacak ve Yürüyüş Yolu bu yönde genişletilecekti. 9 ay sürecek yeni Yürüyüş Yolu inşaatı için gerçekleştirilen ihaleyi Simge Mat isimli firma kazandı. Eski Yürüyüş Yolu tamamen kaldırıldı, Hürriyet Caddesi trafiğe kapatıldı, yeni Yürüyüş Yolu’nun büyük bölümü de inşa edildi. Ancak bu süreç içerisinde ihaleye katılan firmalardan biri Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurdu ve ihaleyi iptal ettirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre; ihale iptal edildiği sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Geçici Kabul’ yapılmıştı.

EREN CAMİİ KISMINI BELEDİYE YAPACAK

Şu anda Simge Mat isimli firma geçici kabulde yer alan kısımları tamamlıyor. İmalatı yapılan oturma grupları, elektrik sistemleri, parke ve benzeri metalar monte ediliyor. Eksikler gideriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri de Yürüyüş Yolu’nda peyzaj işlerini yapıyor. İşin bir de Eren Camii önünde bulunan kısmı var. Proje görsellerinde burada mini bir amfi tiyatronun da yer aldığı bölgede sadece eski yol kaldırıldı, yeni yol için ise henüz hiçbir adım atılmadı. Bu bölgedeki çalışmaları Simge Mat firması yapmayacak.

OCAK SONUNDA TAMAM

Yeni Yürüyüş Yolu’nun Eren Camii bölümünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendi imkanları ile inşa edecek. İhale takvimine göre bütün projenin bitiş süresi 2022 Mart ayı olarak hesaplanmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihalesi iptal edilen ve yüklenici firması büyük ölçüde işlerden elini çeken projeyi ocak ayının sonunda bitirmeyi amaçlıyor. İşin sonunda bir maliyet hesabı da yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yürüyüş Yolu projesi için ihalede ödemeye taahhüt ettiği tutar ile ihalenin bir bölümünde yer alan işleri belediye yönetimi üstlenince ortaya çıkan tutar karşılaştırılacak. Belediyenin bu süreç sonrasında projeden birkaç milyon lira düşük maliyetle ayrılması bekleniyor.