Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Ziraat Odası’nda divan başkanından delegeye: Ağzından çıkan sözler yarın yargılanmana sebep olur

İzmit Ziraat Odası Genel Kurulu’nda oda delegesi Mecidiyeköy Muhtarı Fahrettin Korkutan odayı eleştirerek usulsüzlük olduğunu belirtirken divan başkanı ise “Ağzından çıkan sözler yarın yargılanmana sebep olur; ifadelerini seçerek kullanman hayrınadır” dedi.

İzmit Ziraat Odası Genel

İzmit Ziraat Odası Genel Kurulu bugün İzmit Kaymakamlığı’nda başladı. 17.00’ye kadar sürecek genel kurulda 98 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Mevcut Başkan Yusuf Karaaslan ve Murat Akçay’ın yarıştığı genel kurulda 21 kişilik oda meclisi belirlenecek. Seçilen oda meclisinden 7 kişilik yönetim kurulu da genel kurul sonrasında belirlenecek. Daha önce mevcut Başkan Karaaslan hakkında usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Genel kurul öncesi Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Karaaslan susma hakkını kullandığını, genel kurul sonrasında açıklama yapacağını ifade etmişti.

“KARAASLAN KÖYÜNDE SANDIK KURMADI”

Genel kurulda Mecidiyeköy Muhtarı ve oda delegesi Fahrettin Korkutan, “Odada yapılanlar konuşuldu. Ben de yapılmayanlardan bahsetmek istiyorum. Bugün genel kurulumuz var keşke bu salonda değil de bütün çiftçileri ağırlayabileceğimiz geniş bir salonda yapılsaydı. Muhtarlar bu odanın en önemli bireyleri ama burada delege olmayan 1 tane bile muhtar yok. Ben bunu sorgulamak istiyorum. Bunlar güzel şeyler değil. Seçmen listeleriyle ilgili aylar önce kaymakama dilekçe verdim. Dilekçeme olumlu bir cevap alamadım köyümde seçim yaptım aslanlar gibi sandık kurdum ama eminim ki birçok köyde bu yapılmadı. En başta başkan Yusuf Karaaslan’ın köyünde” şeklinde konuşurken Divan Başkanı Ali Şener Bayraktar, “Ağzından çıkan sözler yarın yargılanmana sebep olur; ifadelerini seçerek kullanman hayrınadır” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNA SEBEP OLABİLİR”

Korkutan Bayraktar’a “Bunlar suç oluşturacak şeyler değil” şeklinde cevap verirken Bayraktar ise, “Ben genel kurulda kimsenin başına iş almadan yapılması için görevliyim. İlçe kaymakamlarının talimatıyla belirlenen günde, muhtarlar ve azalarından oluşan seçim kurullarıyla yapılır. İsterseniz idari mahkemelere başvurabilirsiniz. Verilen karar dair bu şekilde konuşmanız hakkınızda suç duyurusuna sebep olabilir” dedi. Kongrede konuşan delege Ejder Okumuş, “Her şey zarar zarar. Ben doğdum büyüdüm, çoluk çocuk sahibi oldum olduğumdan beri çiftçiyim. Üretiyorum. Hiç mi kar etmedi bu oda? Beni gerçek çiftçi savunsun. Hangi muhtarımız biliyor ne kadar aidat alındığını? Eskiden vardı” ifadelerini kullandı.