Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’e Alikahya tramvay hattı geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Alikahya Tramvay Hattı Projesi” hazırladı. Proje ile tramvay hattı Kocaeli Stadyumu’na ulaşım sağlanacak. Yeni tramvay hattı için ihale tarihi belirlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Alikahya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te yeni bir tramvay hattı için proje hazırladı. Hazırlanan projeye göre 4 bin metre uzunluğunda olacak olan Alikahya tramvay hattı, otogar depo alanından başlayarak Kocaeli stadyumuna ulaşmadan bağımsızlık Caddesi’nde son bulacak. Hat toplam 6 duraktan oluşacak. 1.Durak Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, 2. durak Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, 3. durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, 4. durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, 5. durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde 6. durak ise Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.

Proje bedelinin 400 milyon TL olduğu açıklanan Alikahya Tramvay hattı ile ilgili ihale tarihi belli oldu. İhale 3 Mayıs günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak. İhaleyi kazanan firma, inşaatı 660 günde tamamlayacak.