Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in araç kredisi için meclis kararına bakanlıktan iptal!

İzmit Belediyesi’nin araç satın alması için aldığı kredi kullandırma yetkisi kararı, “Nitelikli çoğunluk sağlanmadığı” gerekçesiyle bakanlık tarafından iptal edildi.

İzmit Belediyesi'nin araç satın

İzmit Belediye Meclisi, geçtiğimiz aylarda araç satın almak için kredi yetkisi verilmesi için yoğun mesai harcamıştı. Cumhur İttifakı oylamada çekimser kalmıştı. CHP grubu ise yetkiye evet oyu kullanmıştı. Bu durumla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

HÜRRİYET AÇIKLADI

Bugün basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz 125 milyon kredi yetkisi istedik. Bakanlık reddetti. Nedeni de ‘nitelikli çoğunluk’ gerekiyor’ dedi. Bütün meclis sayısının artı bir fazlası nitelikli çoğunluk. Bize red kararı geldi. 46 milyonun üzerinde kalan 141 araç için o karara dayalı olarak kalan işlemlere devam edemiyoruz bakanlığın reddi nedeniyle. AK Partili ve MHP’li arkadaşların ‘evet’ oyu vermesini rica ederek yeniden meclise getirmemiz gerekiyor. Salı günü mecliste kalan 141 araç için yeniden kredi talebimizi getiriyoruz. Aralık ayında mecliste hiç bizi oyalamadan, tüm meclis üyelerimizden ricamız hiç bize zaman kaybettirmeden Salı günü kredinin onaylanması” dedi.