Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in gecekondu paraları nereye gitti?

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nin gecekondu fonuna aktarılması gereken paraları aktarmadığını, bu paraların gelir olarak kaydedildiğini tespit etti.

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nin

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporunu hazırlayan Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nin gecekondu fonuna aktarılması gereken paraları aktarmadığını, bu paraların gelir olarak kaydedildiğini tespit etti. Sayıştay’ın raporunda konu şu ifadelerle anlatıldı: Muhasebe kayıtları ve mali tablolarının incelenmesi neticesinde, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nda belirtilen nitelikte bir fon hesabının oluşturulmadığı görülmüştür.

KANUNDA BELİRTİLEN İŞLER İÇİN KULLANILMALI

İzmit Belediyesine 2019 yılı içerisinde ve daha önceki yıllarda hazine tarafından yapılan taşınmaz satışlarından belediye adına ayrılan payların aktarılmasına rağmen bu paylardan %10 fon payı , %30 gelir payı ayrımına tabi tutulmadan tamamı bütçeye gelir kaydedilmiştir. Gecekondu fon gelirlerinin gelir bütçesinin ilgili bölümüne kaydedilmesi, bankada ayrı bir hesapta izlenmesi, fon hesabında toplanan paraların faiz ve benzeri yatırım araçları ile değerlendirilmesi ve bu fonun sadece kanunda belirtilen işler için kullanılması gerekmektedir