Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in köylerine kırsal mahallesi statüsü kararı

İzmit Belediye Meclisi Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonu, İzmit’in 45 köyünün kırsal mahalle statüsüne geçmesini uygun gördü. 6 Nisan Salı günü bu rapor İzmit Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

İzmit Belediye Meclisi Kırsal

Geçtiğimiz aylarda İzmit Belediye Meclisi’nde MHP’li İlker Kazan ve Engin Duymaz, İzmit’in köylerinin kırsal mahalle statüsüne geçmesi için bir önerge vermişti. Bu önerge oy birliğiyle İzmit Belediye Meclisi Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi. Komisyon İzmit’in köyleriyle ilgili kararını verdi. 45 köyün kırsal mahalle statüsüne geçmesi uygun görüldü.

MERKEZE YAKIN KÖYLERE KISMİ STATÜ

Merkeze yakın bazı köylerin ise kısmi olarak kırsal mahalle olması uygun görüldü. Köyler böylece kaybedilmiş haklarını geri alabilecek. Bu rapor, 6 Nisan Salı günü bu rapor İzmit Belediye Meclisi’nde görüşülecek ve karara bağlanacak

KIRSAL MAHALLE STATÜSÜNE GEÇMESİ KABUL EDİLENLER

Arızlı, Böğürgen, Bulduk, Çağırgan, Fethiye, Hakkaniye, Kaynarca, Kulalı, Kulmahmut, Nebihoca, Sekbanlı, Süverler, Şahinler, Arpalık Ihsaniye, Balören, Bayraktar, Biberoğlu, Çubuklu Osmaniye, Çubuklubala, Dağköy, Durhasan, Emirhan, Eseler, Gedikli, Kadriye, Kısalar, Kozluca, Orhaniye, Sanşeyh, Yassıbağ, Zeyünbumu, pörnete Sultaniye, Ambarcı, Bağlıca, Çavuşoğlu, Düğmeciler, Güvercinlik, Hasancıklar, Karaabdulbaki, Kurtdere, Mecidiye, Ortaburun, Sapakpınar, Süleymaniye.

KISMİ OLARAK KABUL EDİLEN MAHALLELER

Akpınar Mahallesinin Küme Evler mevkiinin, Çayırköy Mahallesinin Merkez Küme Evleri mevkiinin, Kabaoğlu Mahallesi’ndeki eski köy yerleşim alanları olan Kabaoğlu merkez köyü, Üçtepeler köyü, Sancalar köyü ve Malta mevkiinin, Sepetçi Mahallesinin Merkez Küme Evleri mevkiinin kısmi olarak Kırsal Mahalle Statüsüne geçmesinin kabulü uygun görüldü.