Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in mahalleleri köy olacak mı?

 İzmit Belediye Meclisi Mart Ayı Birleşimin yarın İzmit Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu mecliste önemli de bir gündem maddesi görüşülecek. MHP’lilerin kırsal mahallelerin yeniden köy statüsü için geçmesi için bir araştırma yapılması önerisi yarınki mecliste komisyon raporuyla görüşülecek.

 İzmit Belediye Meclisi Mart

 İzmit Belediye Meclisi, yarın mart ayı birleşimi için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında, meclis salonunda toplanacak. Meclis oturumunda 14 gündem maddesi bulunuyor. Bu gündem maddelerinin arasında geçtiğimiz meclis toplantısında İzmit’in kırsal mahallelerinin köy statüsüne geçmesi teklifinin komisyon raporu olacak.

RAPOR HAZIRLANDI

İzmit kırsal mahallelerinin kaybetmiş oldukları haklarını kazanabilmeleri için gerekli araştırmaların yapılması teklifi ile ilgili Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonunun 24.02.2021 tarihli raporu yarınki mecliste oylanacak.

“HÜRRİYET HATA YAPMAYALIM” DEMİŞTİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Yönetmelikler netleşmedi. Bu konuyla ilgili cevap vermekte zorlanıyoruz. Artısı eksisini bir görüşmek lazım. Önce bölge halkıyla olgunlaştırsak, bakanlıktan gerekli yönergeleri isteriz. Ben hukukçu olarak açıklayamadığım detaylar görüyorum. Komisyon yerine önce öyle bir yol izlesek. Teknik bir konu. Hata yapmayalım” dedi.