Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmitlilere seslendi: Bize güvenmeye devam edin!

Kılıçdaroğlu’nun talimatını yerini getiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün Yeşilova Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılım bir hayli yoğundu.

Kılıçdaroğlu’nun talimatını yerini getiren

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetemize verdiği röportajda CHP’li başkanlara yoksul mahallelerde kreş açılmasını söylediğini ifade etmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu talimatını yerini getiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün Yeşilova Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“CIVIL CIVIL BİR KENTİ HAK EDİYORUZ”

Açılışta sözü alan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediye Başkan adaylığımızda ilk olarak Atamızın huzuruna gitmiştik ve gece gündüz çalışacağımıza söz vermiştik. Martın sonu bahar, gülümse İzmit diyerek verdiğimiz sözü tutmaktan gurur duyuyoruz. İzmit’le el ele yürüdüğünüz zaman neler olabileceğini gördük. Cıvıl cıvıl bir kenti hak ediyorduk. Öncelikle israf musluklarını kısmamız gerekiyordu kıstık.

Fatma Kaplan Hurriyet acilis“İZMİT’İ NASIL DEĞİŞTİRDİĞİMİZİN NİŞANESİ”

İzmit’i sosyal belediyecilik anlayışıyla yeniden buluşturduk. Göreve geldiğimizden bu yana Çınar Çocuk Evi ve sağlık merkezi gibi daha nice projeyi İzmitimiz’e kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. İzmit halkı bizlere güvenmeye devam etsin. Nice projeleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Biz İzmit Belediyesi olarak sadece beton yapılar değil izmitin yarınını dokuyoruz. Ayrı ayrı katma değer üretiyoruz. Çınar çocuk evi ve sağlık merkezi de İzmit’i nasıl değiştirdiğimizin nişanesi

“GURUR DUYUYORUZ”

Her çocuk özeldir ilkesinden yola çıkarak bu projeye başladık. Sadece duvarlar içinde olmayan bir merkez olmasını istedik. Çocukların sağlığı düşünülerek çevreye duyarlı malzemeleri tercih ettik. Onun tanıdığı, bunun oğlu demeden, bağımsız sınav kuruluyla ciddi bir sınav açarak öğretmenlerimizi seçtik. Birinin yakını olmaya ihtiyaç duymadan işlerini en iyi şekilde yapma fırsatı buldular. Biz de bu kentin değerini bilen insanlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz. Yolumuz uzun bunu çok iyi biliyoruz. Bu projede bize tecrübeleriyle bizlere destek olan tüm belediyelerimize teşekkür ediyoruz.”

WhatsApp Image 2021 09 08 at 15.24.35HÜRRİYET’E BAKSINLAR

Açılışta konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Başkan konuşmasını yapmadan önce bir film izledik. Etkilenmemek mümkün değil. Hiçbir ayrım yapmadan belde halkına hizmet ediyoruz diyorsanız arkanızda büyük bir halk desteğini görürsünüz. Belediye Başkanlarına tek tek bunları söyledim. Özellikle yoksul mahallelerden başlayarak pozitif ayrımcılık yapın. Yoksul mahallelerinde oy avcılığı yapıldı. Biz tam tersine onların kentte huzur içinde yaşasınlar diye çabalıyoruz.Izmit Cinar Cocuk Evi acilis

“BERABER OLDUĞUMUZDA ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK”

Şimdi el ele yürümekten bahsetti başkanımız. Çok önemli bir kavram. Bu kavram hiç kimseyi ayırmadan hep beraber hareket etmek demek. Kimseyi dışlamadan ortak hareket etmek demektir. Kentin sorunu var mı elbette var. Sorunsuz bir dünya var mı tabi ki hayır. Görevimiz aklımızı kullanarak bütün sorunları çözebilmemiz. Bazen bir kişinin gücü sorunu çözmeye yetmeye biliyor. Ancak beraber olduğumuz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yoktur.

“İZMİT’İN ESKİ HALLERİNİ DE BİLİRİM”

İzmit’in benim hayatımda önemli bir yeri var. Burayı öğrencilik yıllarımdan beri bilirim; düğünümü de burada yaptım. Bu kent benim gençliğimi yaşadığım yer. Eski hallerini de bilirim. Yapılaşmanın hangi boyutlara ulaştığını yaşayarak görüyorsunuz. Kentli olmak bir sorumluluk demektir. Kocaeli’nin ciddi bir tarihsel kökeni de vardır. Bu kente hizmet etmek güzel bir şeydir

Izmit Cinar Cocuk Evi acilis kurdele

“BÜYÜKŞEHİR’İN CİDDİ GELİRİ VAR”

Bu hizmeti götürecek olan belediye başkanları da alanlarında yetkin kişiler olmalıdır. Büyükşehir’in çok ciddi gelirleri var, İzmit’in sınırlı geliri var. Sınırlı gelirle neler yapılacağını öğrenmek isteyenler Fatma Kaplan Hürriyet’e bakacak. Harcanılan her kuruşun halka bildirme konusunda belediye başkanlarıma söyledim. Yeni bir siyasetin penceresini açtık.

“TÜRKİYE’Yİ HARİKA NOKTAYA TAŞIYACAKLAR”

Eğitimli bir toplumda her farklılık zenginlik olarak kabul edilir. O çerçevede bu kreşi açmaktan son derece mutluyum sayın başkan. Buradaki çocuklar bizim evlatlarımız. Bu çocuklar içerisinde harika çocuklar yetişecek ve Türkiye’yi harika noktaya taşıyacaklar. O yüzden bir belediye başkanımız kreş açıyorum dediğinde oh diyorum. O çocukların eğitimi aklıma geliyor. İsmi de çok güzel çınar çok uzun ömürlü bir ağaçtır. Dilerim burası da uzun ömürlü olur.”