Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te bayrak yarışı kaldığı yerden..!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde AKP’li

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li İzmit Belediyesi arasında yaklaşık 1 yıldır bayrak yarışı var. Yoğun olarak İzmit Yürüyüş Yolu bölgesinde yaşanan bayrak sıkıntısında her iki belediye de kendini haklı oluyor.

İZMİT’İN MERKEZİNDE

Yasal olarak İzmit Belediyesi’nin Yürüyüş Yolu’nda bir hakkı yok. Yürüyüş Yolu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde. Ancak söz konusu yol İzmit kent merkezinin en işlek caddesi. Uygulamada İzmit Belediyesi’nin söz konusu yolu kullanması ve gerekli süslemeleri ilçe merkezinde yapması gerekiyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİSİNDE

İki belediye söz konusu karmaşa nedeniyle sürekli karşı karşıya geliyor. İzmit Belediyesi özel günlerde kent merkezini bayraklarla donatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de AKP’nin kaybettiği tek ilçe olan İzmit’te görünür olmak için kendi yetki alanındaki caddelere bayrak asıyor. İzmit Yürüyüş Yolu’nda her iki belediyenin bayrakları birbirine giriyor.

KOCAELİSPOR BAYRAKLARI

Bunun son örneği bugün yaşandı. Geçtiğimiz hafta yürüyüş yoluna İzmit Belediyesi tarafından Kocaelispor bayrakları asılmıştı. Bu hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de kendi bayraklarını astı. Üst üste binen Kocaelispor bayrakları yine bir görsel keşmekeşe sebep oldu. Hatırlanacağı üzere benzer durum geçtiğimiz resmi bayramlarda yaşanmıştı.

[gallery_metabox]