Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te edebiyat ve sanat aynı çatı altında buluşuyor

İzmit Belediyesi, Kapanca Sokak bölgesinde restorasyonu yapılan sivil mimari örneği İzmit evinde açılacak olan Şiir ve Edebiyat Evi’ni Aydili Sanat Derneği ile birlikte yürütmek için adım attı.

İzmit Belediyesi, Kapanca Sokak
Akçakoca Mahallesi’nde sivil mimarlık örneği olan tarihi İzmit evlerinden birinde açılması planlanan İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi’nde etkinlikler, eğitimler, söyleşiler, atölyeler ve şiir dinletileri yapılması meclis gündemine alındı. Aydili Sanat Derneği ile birlikte ortak projeler geliştirerek Şiir ve Edebiyat Evi’ni işletmek istediklerini ve bu konuda protokol yapma yetkisi isteyen belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Restorasyonunu tamamladığımız önemli bir mimari sivil örneği olan ve Kapanca Sokak’ın orada bulunan tarihi İzmit evimiz var, şiir ve edebiyat evi olarak kullanacağımızı söylemiştik.

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Önemli şairlerimizi hatıralarıyla birlikte orada yaşatmak istiyoruz. Bunlardan biri de rahmetli Ruşen Hakkı. Aydili Sanat Derneği ile birçok çalışmalar yapmıştık. Bundan sonra daha resmi, sistematik ve etkili çalışmaları orada yapmak istiyoruz. Aydili, kentin önemli isimlerinin yer aldığı, ciddi networku olan bir dernek. Meclisimiz karar verirse Şiir ve Edebiyat Evi’ni Aydili Sanat Derneği ile birlikte yürütmek istiyoruz” dedi. Konu oybirliği ile ilgili komisyona havale edildi.