Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te işçiler köle gibi çalışmış!

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nde işçilerin yasal olan 270 saati aşan fazla çalışma yaptıklarını tespit etti.

Sayıştay denetçileri İzmit Belediyesi’nde

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporlarında İzmit Belediyesi işçilerinin fazla çalışma saatleri de yer aldı. Denetçiler yasal fazla çalışma süresi olan yıllık 270 saatin aşıldığını tespit etti. Sayıştay raporun şu ifadeler yer aldı: “İzmit Belediyesinde görevli bazı işçilere 4857 sayılı İş Kanunu’na aykırı olarak bir yıl içerisinde iki yüz yetmiş saati aşacak şekilde fazla çalışma yaptırıldığı görülmüştür. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 41’inci maddesinin 8’inci fıkrasında; fazla çalışma süresinin toplamının bir yılda 270 saatten fazla olamayacağı ifade edilmiştir.

KANUNA AYKIRI İŞLEM

İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği’nin ‘Fazla Çalışmada Sınır’ başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasında da fazla çalışma süresinin toplamının bir yılda 270 saatten fazla olamayacağı ve bu süre sınırının işyerlerine veya yürütülen işlere değil işçilerin şahıslarına ilişkin olduğu açıklanmıştır. Yukarıda yer alan mevzuat hükümlerinden de anlaşılacağı üzere; yıllık 270 saatin üzerinde fazla çalışma yaptırılması kanun ve yönetmeliğe aykırı bir işlemdir.”

Sayıştay tespiti 31 Mart 2019 seçimleri öncesi dönemi de kapsadığı için söz konusu fazla çalışmaların AKP döneminde mi CHP döneminde mi yapıldığı bilinmiyor.