Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te kar yağışı başladı!

Kocaeli’nin merkezinde beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Merkezde etkisini gösteren yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı.

Kocaeli’nin merkezinde beklenen kar

Kocaeli’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle beklenen yağışlar bir türlü gelmiyordu. Geçtiğimiz günlerde Samanlı dağlarının zirvesi olan Kartepe’de etkili olmaya başlayan kar yağışı kentim yüksek kesimlerinde de etkisini göstermişti. İzmit’in yüksek kesimlerinin dışında Karamürsel, Gebze, Darıca ilçelerinde de kar yağışı dün itibariyle etkili olmaya başladı.

AFKOM VE METEOROLOJİ UYARMIŞTI

AFKOM ve Meteoroloji’den de kent merkezinde yağması beklenen kar için uyarılar yapmıştı. Kocaeli Valiliği de bugün beklenen kar yağışı için, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Bölgemizin 16.01.2021 Cumartesi günü (Bugün) Saat: 18:00 ile 17.01.2021 Pazar günü Saat 15:00 saatleri arasında yağmur ve karla karışık yağmur ile kar yağışının etkisi altına gireceği beklenmektedir.

40 SANTİME ULAŞMASI BEKLENİYOR

Marmara Bölgesinde bugün genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra bölge genelinde, kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarla birlikte kar yağışına döneceği, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde bu gece ve yarın (17.01.2021 Pazar) yoğun kar (20-40 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denilmişti. İzmitliler de şu saatlerde uzun süreden beri beklenen karın keyfini çıkartıyor.