Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te komisyonlar yine seçilemedi!

İzmit Belediye Meclisi’nde ihtisas komisyonları bugünkü meclis oturumunda da seçilemedi. Bir dahaki meclis toplantısında Belediyeler Birliği’nin kararına göre komisyon seçimleri yapılacak.

İzmit Belediye Meclisi’nde ihtisas

İzmit Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumu bugün İzmit Belediye Meclis Salonu’nda Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz oturumda ihtisas komisyonlarının belirlenmesinde anlaşılamamış ve meclis oturumu bugüne ertelenmişti. Meclis gündemi komisyonların belirlenmesi maddesinin görüşülmesiyle devam etti.

KAÇ ÜYE ALABİLİYOR?

CHP grubu, ihtisas komisyonlarının AKP’ye 2, CHP’ye 2 MHP’ye 1 üye olarak belirlenmesini önermişti. AKP grubu ise MHP’ye verilen 1 üye hakkını bazı komisyonlarda kullanmakta ısrar etmişti. AKP’liler, bu ısrarını sürdürdü.

BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE BAŞVURU

Hürriyet, “Kanun çok net, son kez açıklayalım. İhtisas komisyonlarının basit yöntemle alakalı yapılacağı belirtilir. Komisyonlarda 5’lik sisteme göre AKP 2, CHP 2 ve MHP 0. Ama eğer meclis onay verirse MHP 1 üye verebiliyor. 4’lük sistemde ise AKP  2, CHP 2, MHP 0. MHP, hakkı olan üyeyi başka partiye veremez. Eğer ısrarla 3 istiyoruz derseniz Belediyeler Birliği’nden yazılı görüş istenir. Eğer birlik kabul ederse 3 ismi sizden oylarız” dedi.

AKP YİNE 3 İSİM İSTEDİ

AKP Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “Biz geçen mecliste ne konuştuysak aynı noktadayız. Çoğunluğa güvenerek değil, yasanın bize vermiş olduğu sayıyı yetkiyi kullanmak istiyoruz” dedi. Hürriyet, “Kanuna aykırı bir öneri oylanması başkanın görüşüdür. Bu seçim maddesi için yazılı görüş isteyelim. Belediyeler Birliği sizi haklı görürse bir dahaki mecliste seçim yaparız. Aksi halde 3 isim vermenizi oylamam mümkün değil. Yazılı görüşe göre bir dahaki oturumda seçim yaparız” dedi.

Bir dahaki oturumda rapor beklenecek ve ona göre seçim yapılacak.