Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te otoyol için ağaçları kökünden kestiler!

Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmalar

Uğur ENÇ minKuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmalar devam ediyor. İzmit’e kadar ulaşan otoyol için bugüne kadar binlerce ağaç kesildi. Otoyol güzergahı aylar önce traşlandı. Ancak yetmedi. Otoyol inşaatı ilerledikçe bağlantı yoları ve inşaat çalışmalarında kullanılacak iş makinelerinin girip çıkacakları tali yollar için ağaç kesimleri devam etti. Kocaeli’de e geniş bir ormanlık alan Kuzey Marmara Otoyolu için heba oldu.

ÜNİVERSİTENİN HEMEN ÜSTÜNDE

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, Kocaeli Üniversitesi’nin üst kısmından geçecek olan otoyol için bölgeye dev bir şantiye kurulmuştu. Yaklaşık 2 yıldır şantiyede çalışmalar devam ediyordu. Şantiye geçtiğimiz hafta genişledi. Şantiyenin 50 metre batısında geniş bir ormanlık alan yok edildi. Ağaçlar köklerinden kesildi, daha sonra ağaç kökleri de sökülerek yol kenarına atıldı. yüzlerce ağacın bulunduğu bölgedeki çalışmalar görenlerin yüreklerini burktu.

[gallery_metabox]

KUZEY MARMARA OTOYOLU’NU KİM İŞLETİYOR?

Avrupa yakasında AVRUPA OTOYOLU YATIRIM VE İŞLETME A.Ş. ve Asya yakasında KMO ANADOLU OTOYOLU İŞLETME A.Ş. olarak iki ayrı görevli şirketten oluşan Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, güçlü işletme kadrosu ve iş birliği içinde olduğu Türkiye’nin lider markaları ile hizmet veriyor. Akıllı ulaşım sistemleri, ileri teknoloji bakım ekipmanları ve ücret toplama sistemleri ile Kuzey Marmara Otoyol Projesi, iki kıta arasında transit taşımacılığın kavşak noktalarından biri olarak faaliyet gösteriyor ve İstanbul trafiğinin rahatlamasına katkı sağlıyor.

KUZEY OTOYOLU GÜZERGAHI

Tüm güzergah Ana Kontrol Merkezi’nden 7/24 izlenirken otoyolun tüm İşletme, Bakım ve Operasyon faaliyetleri yıl boyunca Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi ekipleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi; yüksek işletme kalitesi, bilgili, donanımlı ve özenli işletme kadrosu, Trafik Devriye ve Bakım ekipleri ile sürücülere güvenli ve konforlu bir yolculuk sunuyor.

HAVA DURUMU DA KONTROL EDİLİYOR

Güzergâhta, trafik ve yol güvenliği açısından önem taşıyan elektronik bilgilendirme tabelalarından sis ve sıcaklık sensörlerine kadar en yeni teknolojiler kullanılıyor. Köprü ve otoyolda, 5 farklı noktada bulunan hava durumu istasyonu ile hava koşulları, sensörler ile de yol koşulları sürekli takip edilerek gerekli tüm önlemler alınıyor. Sürücüler her durumda elektronik bilgilendirme tabelaları aracılığı ile bilgilendiriliyor.

ŞEHİR TRAFİĞİNDEN UZAK

Kuzey Marmara Otoyolu’nun trafiğe açık güzergahı İstanbul’un Avrupa yakasında Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, İstanbul Havalimanı bağlantı yolları da dahil olmak üzere, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne bağlanan Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona ermektedir. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Avrupa yakasındaki diğer bir kolu olan Habibler-Hasdal kavşağı bağlantı yolu da şehir trafiğine alternatif sağlamaktadır.

KÖRFEZ’E KADAR GELDİ

Kuzey Marmara Otoyolu’nun, İstanbul’un Asya yakasında trafiğe açık güzergahı Pendik ilçesine bağlı Kurnaköy gişelerinden başlayıp İzmit’in Sevindikli ilçesine kadar kesintisiz devam etmektedir. Bu güzergah boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı’na, İstanbul Park’a, Gebze OSGB’ye, Dilovası TEM bağlantı yoluna, D-100 bağlantı yoluna, Osmangazi Köprüsüne, Sevindikli kavşağından Kocaeli-Çayırova yoluna, İlimtepe kavşağından İzmit Körfez ilçesine kolaylıkla ulaşılabilir.

KUZEY MARMARA OTOYOLU ÜCRETİ NE KADAR?

KUZEY MARMARA OTOYOLU ÜCRETİ NE KADAR?
KUZEY MARMARA OTOYOLU ÜCRETİ NE KADAR?