Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te yanan vagonlar çürümeye terk edildi!

İzmit’te restore edilen ve restoran olarak yıllarca hizmet veren tarihi vagonlar, SEKA Kağıt Fabrikası’nda çekildikleri atıl alanda yandı. 5 yıl önce yanan vagonlar olduğu gibi duruyor. Milli servet çürüyor, kimsenin umurunda değil.

İzmit’te restore edilen ve

Kocaeli İl Özel İdaresi milyonlarca lira harcayarak İzmit merkezde yer alan eski gar binasını restore ettirmişti. Binanın hemen yanına temsili tren rayları yerleştirilmiş, bu rayların üzerine yine çok yüksek meblağlara restore edilen özel yemekli restoran vagonları konulmuştu. Söz konusu bina ve vagonlar bir süre restoran olarak hizmet verdi. Daha sonra restoran işletmecisi battı. Kocaeli Valiliği söz konusu tesisleri bir daha kiralamadı. Yıllarca boş duran tesislerin önünden 5 yıl önce tramvay hattının geçmesi kararlaştırıldı. Söz konusu hat üzerinde olan restoran vagonları kaldırıldı ve İzmit SEKA Kağıt Fabrikası’nda bulunan atıl bir alana konuldu.

5 YILDIR İLGİLENEN YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kağıt fabrikası olarak kullanılan alanda oluşturduğu Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi’nin bulunduğu alanda eskiden restoran olarak kullanılan iki vagonda 2016 yılının sonunda yangın çıktı. Vagonlar alev alev yandı. Yangının elektrik kontağından çıktığı iddia edildi ancak vagonların herhangi bir elektrik bağlantısı yoktu. Söz konusu olayın üzerinden 5 yıl geçti. Olayla ilgili açılan soruşturmada ne oldu bilinmiyor. Tek bilinen vagonların 5 yıldır SEKA’da yanık olarak bekletildiği… 5 yıl önce çıkan yangında yanan vagonlar olduğu gibi duruyor. Milli servet çürüyor, kimsenin umurunda değil.